Alibaba gotovo udvostručio tromjesečnu dobit

Kineski div Alibaba izvijestio je o gotovo dvostruko većoj tromjesečnoj neto dobiti zahvaljujući solidnom rastu prihoda u ključnom odjelu online trgovine i u poslovanju s cloud tehnologijom.

U tromjesečnom razdoblju zaključno s krajem juna Alibaba je poslovao s neto dobiti od 14.7 milijardi juana (2.2 milijarde dolara), što je 94 posto više nego što su ostvarili u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Ukupni prihodi porasli su 56 posto, na 50.2 milijarde juana. Njihov je skok pratio kretanje prihoda u ključnom odjelu trgovine, koji su uvećani 58 posto, na 43 milijarde juana.

U dijelu poslovanja baziranom na cloud tehnologiji prihodi su gotovo udvostručeni, na 2.4 milijarde juana, pokazuje poslovni izvještaj kompanije. Alibabini rezultati naglašavaju snagu sektora internetske trgovine u Kini unatoč posustajanju tempa rasta šireg gospodarstva.

“Naša tehnologija predvodi značajan rast u svim dijelovima našeg poslovanja i snaži našu poziciju i izvan naše osnovne djelatnosti”, naglasio je u priopćenju izvršni direktor grupe Alibaba Daniel Zhang. (Avaz.ba)