Domaća tvrtka za poslovni konzalting i edukaciju Altius savjetovanje najavljuje 9. Kontroling konferenciju pod nazivom Kontroling i održivi razvoj koja će se održati 11. svibnja 2017. godine u zagrebačkom hotelu Westin

Vodeći stručnjaci s područja kontrolinga i društveno odgovornog poslovanja upoznat će polaznike konferencije s europskim trendom uvrštavanja nefinancijskih pokazatelja u kontrolerske izvještaje s ciljem postizanja prijeko potrebne ravnoteže profita i održivosti u poslovanju. 9. Kontroling konferencija održat će se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i Ministarstva financija, a u suradnji s IGC-om – međunarodnom grupacijom za kontroling, Adactom, Institutom za društveno odgovorno poslovanje te Poslovnim učilištem Experta.

Andreja Švigir, direktorica tvrtke Altius savjetovanje izjavila je: “Društveno odgovorno poslovanje, hrvatska poduzeća godinama promoviraju kao imperativ, a paralelno nam se pred očima događa slučaj Agrokor koji pokazuje koliko su održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje još uvijek na žalost samo marketinški trik koji ima za cilj stvaranje ugleda poduzeća koji na površini izgleda sjajno dok mu je baza u prilično lošem stanju. Kontroling kao alat je presudan u postizanju održivog i društveno odgovornog poslovanja te se iz tog razloga jako radujem predstojećoj konferenciji.”

Kontroling konferencija i ove godine okuplja čitav niz eminentnih predavača, a iz bogatog programa izdvajamo predavanja prof. dr. Nade Vitezić (Ekonomski fakultet Rijeka), mr.sc. Andreje Švigir (Altius savjetovanje) te Sabine Škrtić (Energia naturalis d.o.o.) koje će govoriti o novim trendovima u kontrolingu. Davor Tovernić (CFO Weber Escal), Senka Laljek (Podravka d.d.), dr.sc. Nikolina Markota Vukić, (Institut za društveno odgovorno poslovanje) i Angelika Brnada (Ina – industrija nafte d.d.) te Ljiljana Budimir Rogić i Divna Divić Puškarski (HBOR) ponudit će polaznicima Kontroling konferencije svoj pogled na ulogu kontrolinga u postizanju održivog i društveno odgovornog poslovanja.

Sve o 9. hrvatskoj kontroling konferenciji potražite na adresi: 9. Kontroling konferencija: Kontroling i održivi razvoj. Medijski pokrovitelj konferencije je Poslovni dnevnik, a polaznici između ostalog ostvaruju pravo na 20% popusta na radionicu Business Mind Mapping koji vodi trenerica Vesna Odobaša, licencirana trenerica Buzanovog Instituta iz Londona te 20% popusta na licencirani program Orange frog happiness advantage, baziran na knjizi The happiness Advantage Shawna Achora, profesora na Harvard Business School , koji vodi licencirana trenerica mr.sc. Andreja Švigir.

Dobro je činiti dobro, pa Altius savjetovanje u svako izdanje Kontroling konferencije osim edukativne ugradi i humanitarnu komponentu. Ove se godine pomaže rad Hrvatske Provincije Karmelićanki, BSI, koje vode kuću za nezbrinutu djecu. Stoga će deset posto kotizacija biti upotrebljeno u svrhu stipendiranja školovanja dviju djevojčica srednjoškolske dobi.