Amazon je ušao u partnerstvo s vladom Velike Britanije u projektu testiranja dronova za isporuke paketa. Prije partnerstva s Velikom Britanijom, Amazon je testiranje dronova obavio u Kanadi i Nizozemskoj.

amazon-dronovi-midiSve to je utjecalo da cijena dionica Amazona od početka godine poraste oko 56% i u srpnju dostigne rekordno visoku vrijednost. Cijeli sustav je osmišljen tako da dron pokupi pošiljku u skladištu, odleti do primatelja i tamo je ispusti. Dron se može kretati vertikalno, prijeći oko 15 km na visini od 120 metara, te ponijeti paket težine od oko 2.5 kg.

Za lokaciju testiranja su izabrane ruralne i prigradske oblasti. Amazon, također, radi na senzorima koji će osigurati da dronovi prepoznaju i zaobiđu prepreke, ali i na testiranju probnih letova, gdje će jedna osoba moći upravljati s više visoko automatiziranih dronova. Ova usluga bi trebala smanjiti vrijeme isporuke, na 30 minuta, ili kraće.

Prošle godine, Kancelarija za patente i žigove SAD-a, predstavila je način na koji bi bespilotna letjelica mogla pokupiti paket i odnijeti ga na određenu destinaciju, uz komunikaciju s ostalim dronovima koji su u zraku i koji bi tako poboljšali planiranje ruta.

Međutim, Amazon je često dolazio u sukob s američkim regulatorima, naročito s Američkom administracijom za zrakoplovstvo, koja je nedavno objavila novi set pravila, kojim je zaustavljeno prenošenje paketa dronovima, što je i dovelo do toga da Amazon prebaci lokaciju za istraživanje i razvoj dronova u druge zemlje. (logistika.com.hr)