renata-rapic-dr-ivan-zeljko-weiss-cekTvrtka Amway donirala je 37.000 kn Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri. Novac je doniran za kupnju prijeko potrebnog uređaja za laboratorij pod nazivom centrifuga Rotofix 32A.

Ovaj uređaj koristi se za pripremu uzoraka u industrijskim i istraživačkim laboratorijima, a u bolnici u Gornjoj Bistri koristit će se za centrifugiranje krvnih pripravaka i analizu.

“Veliko nam je zadovoljstvo što smo mi, Amwayevi distributeri i zaposlenici zajedno, u mogućnosti ovom donacijom pomoći djeci kojoj je pomoć najpotrebnija. Želimo pokazati koliko nam je stalo do lokalne zajednice u kojoj poslujemo već preko deset godina. Ova donacija jedna je od mnogih aktivnosti koje Amway Hrvatska poduzima u nastojanju da poboljša način na koji djeca žive”, istaknula je Renata Rapić, voditeljica predstavništva Amwaya u Zagrebu prigodom uručenja donacije.

“Kako bismo osigurali što kvalitetniji život našim štićenicima svi trebaju shvatiti kako možemo poboljšati stvari samo putem zajedničke suradnje i razumijevanja. Ta poruka došla je do tvrtke Amway i zahvaljujemo na vrijednoj donaciji i pomoći”, pridodao je ravnatelj bolnice dr. Ivan-Željko Weiss.

Diljem svijeta Amway pomaže programima društveno odgovornog poslovanja, koji među ostalim uključuju i kampanju One by One, s ciljem pružanja pomoći djeci na svim tržištima na kojima Amway posluje.

Od pokretanja programa 2003. godine do danas utjecali su na poboljšanje života više od 9,5 milijuna djece, sakupivši preko 166 milijuna dolara. Pritom su veliki doprinos dali distributeri i zaposlenici uloživši 2,5 milijuna sati u volonterski rad.

I u Hrvatskoj je Amway prepoznat kao tvrtka koja veliku pozornost pridaje dobrotvornom radu i pomaganju u rješavanju mnogih lokalnih i globalnih društvenih problema.

Od 2006. godine Amway Hrvatska surađuje s lokalnim UNICEF-om na raznim projektima kao što su Stop nasilju među djecom i Svako dijete treba obitelj te su za ove projekte ukupno donirali preko 240.000 kuna.

O Amwayu
S globalnom prodajom od 10,9 milijardi američkih dolara u 2011., Amway je jedna od najvećih svjetskih tvrtki koje se bave direktnom prodajom. Osnovan 1959. sa sjedištem u SAD-u, Amway nudi proizvode i poslovnu mogućnost u više od 80 zemalja i teritorija diljem svijeta putem više od tri milijuna distributera. Najprodavaniji Amwayevi brendovi su vitamini, minerali i dodaci prehrani NUTRILITE®, preparativna i dekorativna kozmetika ARTISTRY® i sustav za pročišćavanje vode eSpring®. S više od 20.000 zaposlenika globalno, Amway je u privatnom vlasništvu obitelji Van Andel i DeVos sa Steveom Van Andelom kao predsjednikom uprave i Dougom DeVosom kao predsjednikom. Amwayem rukovodi upravni odbor kojem su na čelu članovi ovih dviju obitelji kao i dva vanjska direktora. Putem Access Business Group i Alticor Corporate Enterprises tvrtka pruža usluge razvoja proizvoda, proizvodnje i logistike.