Ansgar Bornemann novi direktor Nestlé Adriatica

Ansgar Bornemann od siječnja 2013. godine preuzeo je od Marca Travaglie poziciju regionalnog direktora tvrtke Nestle Adriatic koja obuhvaća tržišta Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Kosova. Njegovo sjedište bit će u Beogradu s uredima u Beogradu i Zagrebu, izvijestili su iz Nestle Adriatica.

Bornemann je dosad u ovoj prehrambenoj kompaniji obnašao dužnosti glavnog menadžera za Srbiju te izvršnog poslovnog direktora u sektoru sladoleda u regiji.

Njegov prethodnik, Marco Travaglia, vratio se u Italiju te preuzeo poziciju glavnog menadžera poslovanja u Nestlé Purina PetCare za južnu Europu.

Istovremeno, na poziciju direktora sjevernog dijela regije i glavnog menadžera poslovanja za tržišta Slovenije, Hrvatske te Bosne i Hercegovine imenovan je Miljenko Vaić, bivši regionalni direktor prodaje.

“Jedan od glavnih pokretača kompanije tijekom prethodnog razdoblja bila je naša predanost kontinuiranom rastu jadranske regije što će biti glavni cilj i u budućnosti. Čvrsto vjerujemo u potencijal regije gdje ćemo nastaviti razvijati i širiti svoje poslovanje”, rekao je Bornemann povodom imenovanja.

Tijekom proteklih godinu dana Bornemann je djelovao kao glavni menadžer Nestléa za Srbiju i Crnu Goru. Tvrtki Nestlé pridružio se u ožujku 2003. preuzevši poziciju direktora marketinga Nestléovih sladoleda u Njemačkoj.

Četiri godine potom preuzeo je poziciju izvršnog direktora u sektoru sladoleda gdje je ostao do dolaska u Srbiju. Prije Nestlea, Bornemann je stekao bogato iskustvo i stručnost radeći u međunarodnim prehrambenim tvrtkama diljem svijeta, kaže se u priopćenju.