Sjediste tvrtke Badel 1862 171009Skupština dioničara Badela 1862 danas je odlučila da predsjednik Uprave te tvrtke ostaje Ante Perković.

Perković je zadržao čelnu poziciju u Badelu iako je protiv toga bio predstavnik Hrvatskog fonda za privatizaciju, prenose domaći mediji. Skupštinu je obilježila i najava podizanje tužbe od strane vlasnika skrbničkih računa kojima je bilo uskraćeno pravo glasanja jer nisu imali bankovnu potvrdu.

Podsjetimo, iz Badela su u četvrtak priopćili da je policija posjetila tvrtku isključivo u namjeri obavještavanja kako je podnijeta anonimna kaznena prijava povezana s poslovanjem društva, te sukladno tome, tražila odgovarajuću dokumentaciju.

U priopćenju Badela također je bilo navedeno kako su “kontinuirani pritisci i istupi predstavnika grupice dioničara, bivših menadžera, posljednjih dana itekako povezani s Glavnom skupštinom društva, a sve s ciljem da se diskreditira rad Uprave Badela 1862 na čelu sa predsjednikom Uprave Antom Perkovićem”.

Mediji su pak pisali da je krim-policija ušla u Badel i ured predsjednika Uprave Perkovića protiv kojeg je nedavno je zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu podnesena anonimna kaznena prijava u kojoj se tereti da je sklapanjem brojnih štetnih ugovora oštetio tvrtku za 50 milijuna kuna.

Dan ranije, odnosno u srijedu, predstavnik dijela malih dioničara Badela 1862, njih dvjestotinjak koji drže 17 posto udjela, Ante Vrančić ustvrdio da u Badelu 1862 “nema suprotstavljenih klanova, niti pobunjenih dioničara, nego ima dijametralno suprotnih viđenja kako voditi tvrtku”.

“Dosadašnji način vođenja Badela 1862 vodi u stečaj”, kazao je Vrančić, dodavši da je konferenciju sazvao kako bi iznio stavove dijela dioničara Badela koji “nemaju mogućnost legitimno zaštititi svoja prava, ni na predstojećoj Skupštini (17. listopada), a niti kod državnih institucija”. (Poslovni.hr)