Ante VlahovicPredsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahović od petka je bogatiji za 121.130 redovitih dionica ove tvrtke. Adris grupa je s 2677 dionica po prvi put nagradila i Matu Zadru, direktora Tvornice duhana Rovinj, priopćeno je putem Zagrebačke burze.

Vlahović drži nešto više od dva milijuna redovitih dionica Adrisa, što odgovara udjelu od 20 posto vlasničkog kapitala. Paralelno s nagrađivanjem menadžmenta, u Adrisu se provodi Program radničkog dioničarstva.

Pribroji li se tim dionicama i 109.200 povlaštenih dionica Adrisa, a računamo li prema njihovoj tržišnoj vrijednosti, ispada da Vlahović samo u dionicama svoje tvrtke ima više od milijardu kuna.

Vlahović je sada glasački snažniji pred Glavnu skupštinu tvrtke koja se održava 14. srpnja i na kojoj bi trebala biti potvrđena odluka o prodaji TDR-a British American Tobaccu (BAT).

Podsjetimo, Adris grupa je program otkupa i podjele dionica najavila neposredno pred prodaju TDR-a, za što je s BAT-om dogovorena cijena od 505 milijuna eura. (tportal.hr)