Emmanuel Arnaud, izvršni potpredsjednik za prodaju i marketing

Tijekom konferencije Automotive Logistics Europe (Automotive Logistics Europe 2018 Conference) GEFCO je, uz ostalih sedam rješenja, predstavio aplikaciju My Car is There (Moj auto je ondje), inovativno rješenje za transport automobila koje mu je donijelo nagradu u kategoriji “Lider u inovacijama”. Nagradu je dodijelila komisija sastavljena od 23 članova među kojima su bili stariji stručnjaci u lancu opskrbe iz automobilske industrije, konzultanti, sveučilišni profesori i predstavnici međunarodnih institucija.

My Car Is There (MCIT) omogućava klijentu transport čak i samo jednog automobila od vrata do vrata putem aplikacije za pametne telefone. Tehnologija se oslanja na digitalnu platformu namijenjenu B2B (business-to-business) i B2C (business-to-consumer) tržištima za transport vozila, omogućavajući vlasniku automobila da u samo nekoliko klikova organizira preuzimanje i isporuku vozila na bilo koje odredište sa sustavom praćenja u stvarnom vremenu.

Stručna komisija konferencije opisala je aplikaciju kao “stvaran napredak u prijevozničkoj industriji” i izvrsnu kombinaciju poslovnog modela, inovacije u procesima i nove tehnologije koja odgovara na nove izazove na tržištu. “Izuzetno smo ponosni što smo proglašeni Liderom u inovacijama s aplikacijom My Car is There”, izjavio je Emmanuel Arnaud, izvršni potpredsjednik za prodaju i marketing. “U GEFCO-u potičemo i njegujemo kulturu inovacija u svojim timovima, a ova je aplikacija sjajan primjer koji pokazuje što sve možemo ostvariti kad radimo zajedno.”

Danas je Grupa GEFCO europski lider u automobilskoj logistici i jedan od 10 najjačih globalnih partnera u pružanju multimodalnih logističkih rješenja. Grupa je prisutna u 47 država s preko 300 lokacija diljem svijeta i globalnom mrežom od 13.000 zaposlenika. GEFCO je u 2017. godini ostvario prihod od 4,4 milijarde eura.