Tvrtka AR Packaging Croatia iz Kanfanara, bivša Istragrafika, koja je postala dio jedne od vodećih europskih grupacija u sektoru ambalaže sa sjedištem u Švedskoj, pažljivo prati razvoj događaja oko tvornice duhanskih proizvoda u Kanfanaru, čije će rješavanje u značajnoj mjeri odrediti razinu njene poslovne aktivnosti u Hrvatskoj.

Tvornica duhanskih proizvoda u Kanfanaru, u vlasništvu BAT-a, najveći je kupac AR Packaging Croatia koji osigurava značajan udio prihoda tvrtke pa bi najavljeno zatvaranje tvornice negativno utjecalo na poslovanje i realizaciju planova kompanije, posebno investicijskog ciklusa vrijednog 5 milijuna eura s kojim je kompanija započela prošlog mjeseca.

Investicijski ciklus usmjeren nabavi novih strojeva i opreme pokrenut je kako bi se poslovanje kompanije dodatno diverzificiralo i omogućio brži rast na tržištu regije. AR Packaging osim za BAT, proizvodi ambalažu za poznate brendove uglednih tvrtki u Hrvatskoj i inozemstvu, poput Heinekena, Kraša, Hippa, Podravke, Belupa i drugih. Svoje proizvode izvozi u više od deset europskih zemalja.

“Pokrenuli smo veliki investicijski ciklus. Nova investicija u najmoderniji stroj za tisak u Hrvatskoj i regiji s čak osam boja, segmentnim lakom i UV tehnologijom trebala bi nam omogućiti veću efikasnost procesa i postizanje dodatnih kapaciteta. Trenutno ulaganje je veće od dva milijuna eura i ono je samo jedno od niza predstojećih u sljedećem periodu. Naš cilj je rast u sljedećem razdoblju za više od 20%, no on pretpostavlja zadržavanje tvornice u Kanfanaru. Iako pod utjecajem negativnog trenda u gospodarstvu proizvodnja u našoj modernoj tvornici trenutno se odvija u tri smjene, zbog čega nam je iznimno važno da tvornica BAT-a u Kanfanaru ostane”, kazao je direktor tvrtke, Enis Kancelir.

AR Packaging Croatia je najveći proizvođač kartonske komercijalne ambalaže u regiji i zapošljava više od 130 djelatnika u Kanfanaru. Dio je AR Packaging Grupe koja ima neto prodaju veću od 900 milijuna eura, 5.500 zaposlenih i 27 tvornica u 13 zemalja.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!