Prema podacima AC Nielsena tržišni udio Argete u Austriji u prošloj godini porastao je za gotovo dva posto i iznosio je 27,6 posto.

To znači da se Argeta lokalnom austrijskom proizvođaču Inzersdorfer, koji je lider na tržištu, približila na četiri posto, objavila je Atlantic grupa.

Među svim paštetama na austrijskom tržištu najprodavanija je Argeta pileća pašteta 95 g s 15-postotnim udjelom na tržištu, zatim Argeta tuna 95 g s pet posto udjela na tržištu, a tek na trećem mjestu je najmoćniji proizvod vodećeg austrijskog proizvođača s četiri posto udjela na tržištu. Na četvrtom mjestu po prodaji svih pašteta u Austriji je opet Argeta, i to Argeta Junior s tri posto tržišnog udjela.

Argeta je jedan od brendova Atlantic grupe koja u Donatu Mg, Bebiju, Cedeviti i Multipoweru ima jedan od najvećih potencijala za izvoz. Osim potrošača u regiji bivše Jugoslavije sve je popularnija u drugim zemljama u kojima se prodaje – u Austriji, Švicarskoj, Rusiji i zemljama CIS, Švedskoj, Španjolskoj, Italiji, Velikoj Britaniji, Irskoj, SAD i Australiji. (SEEbiz.eu)