Grupa Asseco South Eastern Europe (Asseco SEE) u prvom tromjesečju 2016. prihodovala je od prodaje 27,5 milijuna eura. U usporedbi s istim lanjskim razdobljem, prihodi su porasli za 3,5 milijuna eura, odnosno za 16 posto.

assecoSEE-midiPotpisali smo ugovore s nekoliko novih klijenata, na primjer s egipatskom tvrtkom Global Leasing Company, o prodaji našeg vlastitog rješenja LeaseFlex, što ukazuje na geografski smjer u kojem se želimo širiti, rekao je Piotr Jeleński, predsjednik Uprave tvrtke Asseco SEE.

U Poslovnoj jedinici Plaćanja prihodi su porasli za 1,6 milijuna eura (18%) te iznose 10,5 milijuna eura.

Rast je postignut uglavnom u odjelu fizičkih plaćanja, s time da je najznačajniji bio na područjima Hrvatske, Srbije i Slovenije.

Poslovna jedinica Integracija sustava dočekala je kraj prvog tromjesečja 2016. s prihodima od prodaje u iznosu od 10,2 milijuna eura, što je za 2,2 milijuna eura (28%) više nego u istom razdoblju 2015. Najveći je rast zabilježen u Srbiji, gdje je prihod od prodaje u toj jedinici bio za 1,5 milijuna eura veći nego lani, te u Turskoj i Rumunjskoj.

Kvartalni prihodi od prodaje u poslovnoj jedinici Bankarstvo dosegli su u prvom tromjesečju 6,8 milijuna eura, što je otprilike na razina prihoda u usporedivom razdoblju prethodne godine.

Operativna dobit (EBIT) u prvom tromjesečju iznosila je 2,3 milijuna eura, što je za 33 tisuće eura manje nego u istom razdoblju prošle godine. Operativna profitabilnost Grupe u prvom kvartalu iznosila je 8,5 posto.

Kvartalna neto dobit grupe niže je za 83 tisuće eura (oko 4 posto) i iznosi 1,87 milijuna eura.

Prijavljena vrijednost nedovršenih usluga u 2016. iznosi 92,9 milijuna eura, što je 17 posto više u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

“Započeli smo 2016. kupnjom većinskog udjela u ChipCardu u Srbiji, zahvaljujući kojemu ćemo moći u prikladnom obliku ponuditi raznolikija i potpunija rješenja u području plaćanja. Uz to smo potpisali i nekolicinu zanimljivih ugovora s novim klijentima, npr. još jedan ugovor u Africi, ovaj put s egipatskom tvrtkom Global Leasing Company, o prodaji našeg vlastitog rješenja LeaseFlex, što ukazuje na geografski smjer u kojem se želimo širiti”, rekao je Piotr Jeleński, predsjednik Uprave.

Istaknuo je Jelenski i ugovor o implementaciji cjelovitog rješenja za digitalno bankarstvo sklopljen s MTS bankom u Srbiji, koji dokazuje stručnost Assecovih zaposlenika pri pružanju podrške bankama u procesu njihove digitalne transformacije.

Grupa Asseco SEE jedna je od najvećih informatičkih kompanija u području razvoja i implementacije vlastitih programskih rješenja i servisa u regiji jugoistočne Europe uključujući i Tursku. Kompanija nudi informacijsko-komunikacijska rješenja za vertikale različitih industrija, uključujući financijski sektor, sektor plaćanja, javnu upravu i telekome.

Od listopada 2009. dionice Asseca South Eastern Europe (Asseco SEE) uvrštene su na Varšavsku burzu vrijednosnica. Grupa Asseco SEE zapošljava gotovo 1400 ljudi u 13 država. Među klijentima kompanije je više od deset banaka koje se ubrajaju u 15 najvećih na području jugoistočne Europe. (banka.hr)