Badel 1862: NO suglasan s prodajom Kalničkih voda

Nadzorni odbor Badela 1862 suglasio se s odlukom o prodaji Kalničkih voda Bio Natura. U priopćenju tvrtke na ZSE ne navodi se kome bi se prodale Kalničke vode, no u medijima se već duže vremena kao kupac spominje Atlantic Grupa

Nadzorni odbor Badela 1862 suglasio se s odlukom o prodaji Kalničkih voda Bio Natura te se suglasio s provođenjem daljnjih aktivnosti za uključivanje kompanije u Vladin model C, odnosno program pomoći tvrtkama s teškoćama u poslovanju, izvijestili su iz Badela 1862 u obavijesti objavljenoj na Zagrebačkoj burzi.

Nadzorni odbor Badela 1862 na sjednici održanoj u srijedu jednoglasno je prihvatio prijedlog Uprave društva te dao svoju suglasnost na odluku o prodaji dionica dioničkog društva Kalničke vode Bio Natura, navodi se u obavijesti.

Uprava Badela 1862 ovlaštena je za provođenje te odluke.

Kako se pritom navodi, sjednici je prethodio konzultativni sastanak s predstavnicima najvećih dioničara, HFP-a i KD-a Skladi, te Marijanom Ruždjakom, Boženkom Lozom i Antom Vrančićem.

U priopćenju se pritom ne navodi kome bi se prodale Kalničke vode, no u medijima se već duže vremena kao kupac spominje Atlantic Grupa.

Iz Badela 1862 su još krajem travnja ove godine najavili da bi prodaja Kalničkih voda trebala biti dovršena prije ljeta.

U priopćenju s jučerašnje sjednice Nadzornog odbora se navodi kako je to tijelo razmotrilo i prijedlog Uprave društva za uključivanje kompanije u program Vlade, model C, odnosno program za pomoć tvrtkama s poteškoćama u poslovanju.

“Izrađena je sva potrebna dokumentacija, uključujući i program restrukturiranja i održivog razvoja Badel 1862 d.d. i Badel Grupe. Nadzorni odbor dao je suglasnost za provođenje daljnjih aktivnosti”, navodi se u priopćenju i dodaje da će se Glavna skupština Badela 1862 održati 31. kolovoza 2010.

Vladin model C za pomoć poduzetnicima koji se nalaze u posebno velikim poteškoćama predviđa pomoć otpisom ili djelomičnim otpisom duga prema državi, ili pretvaranjem potraživanja države u udio u kapitalu, a kriterij za takvu pomoć su kvalitetni planovi restrukturiranja. (Hina / Bankamagazin)