Vrhunsko vino Badela 1862 Korlat Merlot osvojilo je zlatnu medalju na međunarodnom natjecanju u talijanskom Bergamu koje je održano od 17. do 19. listopada.

Natjecanje “Emozioni dal Mondo – Merlot e Cabernet insieme” (Emocije iz svijeta – merlot i cabernet zajedno) specifično je po tome što se ne ocjenjuje samo kvaliteta vina, nego i doživljaj koje ono izaziva kod konzumenata.

Kako navode iz Badela, Korlat Merlot oduševio je žiri u kojemu su, uz enologe i somelijere, bili i trgovci vinima, novinari specijalizirani za vina i potrošači, osvojivši zlatnu medalju u jakoj konkurenciji 207 uzoraka vina sorti merlot i cabernet i njihovih kupaža koji su stigli iz 17 zemalja. Vina je ocjenjivalo ukupno sedam žirija, od kojih je svaki imao 12 članova.

Vinima iz Korlata ovo je već 25. priznanje dodijeljeno u zadnje dvije godine na međunarodnim ocjenjivanjima vina, premda je berba 2010. tek treća berba koja se nalazi na tržištu.

Osim stručnjaka, kvalitetu korlatskih vina prepoznaju i potrošači, te je u samo mjesec dana od izlaska na tržište – vinoteke i kanal HoReCa, berba 2010. gotovo rasprodana, navode iz Badela.