Barilla predala ponudu za preuzimanje pogona Pasta Zare

Ponuda za preuzimanje ne odnosi se na brend Pasta Zara te druge brendove ili proizvodne pogone koji ostaju u vlasništvu obitelji Bragagnolo

Talijanska prehrambena kompanija predala je obvezujuću ponudu za preuzimanje pogona za proizvodnju tjestenine u vlasništvu konkurentske kompanije Pasta Zara, izvijestio je Corriere della Sera. Tvornica je smještena u talijanskoj Muggiji, a ima godišnji kapacitet proizvodnje 280.000 tona tjestenine. U Barilli tvrde kako je na odličnom položaju kako bi zadovoljila potrebe kupaca u Europi, ali i na drugim kontinentima. “Omogućit će nam da na učinkovit način odgovorimo na rastuće potrebe tržišta za tjesteninom”, dodaju.

Iz tvrtke su pojasnili kako se ponuda za preuzimanje ne odnosi na brend Pasta Zara ili druge brendove ili proizvodne pogone. Tvornice u blizini Trevisa i Brescie ostat će u vlasništvu obitelji Bragagnolo koja posjeduje tvrtku Pasta Zara.

Iz Pasta Zare je objavljeno kako je ponuda Barille bila najbolja opcija za grupu, njene zaposlenike i vjerovnike. Prodaja tvornice u Muggiji omogućit će Pasta Zari da predstavi svoj plan poslovanja Sudu u Trevisu i tako izbjegne stečaj.

Barilla s druge strane najavljuje lansiranje nove kreme od lješnjaka, piše također Corriere della Sera. Novi proizvod pokušat će konkurirati Ferrerovoj Nutelli, a odlikovat će ga niska razina šećera i izostanak palmina ulja.