Kompanija British American Tobacco (BAT) odlučila je da u tvornici u Vranju započne proizvoditi premium cigarete Dunhill. “Dolazak svjetski prepoznatljivog proizvoda u značajnoj će mjeri doprinijeti jačanju pozicije kompanije na tržištu, gospodarstva grada, a samim tim i cjelokupne srpske privrede”, istaknuo je Milorad Krstikeski, direktor BAT-a za Srbiju i Crnu Goru.

Dodao je kako je širenjem proizvodnih kapaciteta ova kompanija još jednom potvrdila stabilnost, ali i stratešku i dugoročnu opredijeljenost ka poslovanju i daljem ulaganju u srpsko tržište.

Naglašava da je cilj BAT-a povećati izvoz na tržišta regije te da izvoz iz pogona u Vranju premaši trećinu ukupne proizvodnje.

Premium cigarete Dunhill, čija je proizvodnja već počela u Vranju, zadržat će nepromijenjenu kvalitetu i okus uz inovirano pakiranje. Krstikeski podsjeća da BAT Vranje ove godine obilježava 135 godina postojanja, a da je kompanija BAT od svog dolaska u Srbiju prije 17 godina nastojala neprekidno ulagati u modernizaciju i da je u tom razdoblju uložila 270 milijuna eura.

Kroz poreze u proračun Srbije BAT je uplatio više od dvije milijarde eura što ga svrstava među najveće strane investitore na jugu Srbije. Krstikeski je ujedno istaknuo kako je strateško opredjeljenje BAT-a i dalje ulagati na tržištu Srbije.

“Naš cilj će i u budućnosti ostati ulaganje u modernizaciju proizvodnje te biti pouzdan partner i oslonac srpske privrede. Ostajemo čvrsto posvećeni suradnji i dijalogu s Vladom Srbije po svim pitanjima, a glede pitanja trošarina i poreza kao najpouzdaniji partner u borbi protiv sive ekonomije”, poručuje Krstikeski.

Istaknuo je da su predstavnici ove kompanije zadovoljni uvjetima i poslovnom klimom u Srbiji.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!