BAT, globalna multinacionalna kompanija koja posluje u Hrvatskoj, pokrenula je ove godine na hrvatskim fakultetima ekonomskog usmjerenja mentorski program za studente “Meet Your Mentor”. Studenti će kroz program dobiti priliku povezati se s jednim od senior menadžera BAT-a, koji će s njima podijeliti svoje profesionalno iskustvo te im pomoći u razvoju njihovih karijera.

Program se odvija kroz četiri tematska online sastanka, u kojima studenti kroz razgovor i u opuštenoj atmosferi dobivaju vrijedna saznanja i iskustvo iz prve ruke. Zadnji sastanak je simulacija razgovora za posao – to je situacija s kojom će se svi susresti, a istovremeno je prilika za stjecanje iskustva prezentiranja vlastitih kompetencija. Nakon sastanaka, studenti od mentora dobivaju detaljnu povratnu informaciju o dojmu kojeg su mentori stekli tijekom simulacije razgovora za posao, o njihovim jakim stranima i potencijalnim područjima za unapređenje – kao i preporuke za buduće profesionalno usmjerenje.

“Cilj našeg programa je studentima pružiti podršku u potencijalnim dilemama vezanima uz karijerno usmjerenje i prvi razgovor za posao. Ovo je jedinstvena prilika da studenti započnu s razvojem kompetencija potrebnih za zapošljavanje i buduću karijeru, učeći uz vrhunske menadžere”, rekla je Sanja Šijanec, voditeljica ljudskih resursa BAT-a za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu.

Svi studenti ekonomskog usmjerenja pozvani su da motivacijsko pismo pošalju do 7. lipnja na e-mail adresu AdriaHR@bat.com.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!