Srpsko gospodarstvo može dostići standard razvijenih zemalja, a sektor proizvodnje i prerade hrane može biti jedan od ključnih motora tog razvoja, ocijenio je Thierry Baudon, osnivač i predsjednik Mid Europa Partnersa, najvećeg investicijskog fonda specijaliziranog za investicije u središnjoj i istočnoj Europi.

“Vjerujemo da srpsko gospodarstvo ima potencijal za ubrzani rast te da može dostići standard razvijenijih zemalja središnje i istočne Europe. Sektor proizvodnje i prerade hrane može biti jedan od ključnih motora tog razvoja i mi očekujemo da će tvrtke poput Imleka, Bambija i Knjaza Miloša dati znatan doprinos tome”, rekao je Baudon u intervjuu za “Blic”.

Mid Europa Partners nedavno je kupio Danube Foods grupu (DFG) u čijem sastavu posluju kompanije Imlek, Bambi i Knjaz Miloš, a Baudon najavljuje kako će njegova kompanija podržati menadžment u daljem razvoju tvrtki u okviru DFG u Srbiji i pomoći da uvećaju svoj izvoz na druga tržišta u regiji gdje su njihovi brendovi poznati ali bi mogli ostvariti veći promet od sadašnjeg.

“Također, planiramo se proširiti putem selektivnih akvizicija tvrtki koje se uklapaju u strategiju članica grupe i time im pomoći da dodatno uvećaju svoje regionalno prisustvo. Namjeravamo proširiti proizvodne kapacitete svih članica grupe u Srbiji i dodatno ojačati veze s lokalnim dobavljačima i kupcima, koje smatramo ključnim za njihov dalji uspjeh”, naglasio je Baudon.

On je najavio i blisku suradnju s upravom Knjaza Miloša koja, kako je rekao, ima veliki potencijal, kako bi tvrtku ojačali u Srbiji i proširili u regiji, kao i druge članice grupe.

“Želimo da Knjaz Miloš u skladu sa svojom velikom tradicijom opet postane lider na tržištu mineralne vode u Srbiji”, poručio je Baudon. (Blic)