beiersdorf-dekorativna-kozmetika-midiTvrtka Beiersdorf objavila je povlačenje iz segmenta dekorativne kozmetike, kao dio nove strategije optimizacije u kojoj će se tvrtka fokusirati na svoje osnovno područje djelovanja i stručnosti, njegu kože i tijela.

Prije šest mjeseci, kozmetička kompanija Beiersdorf AG najavila je opsežan paket mjera i investicija s ciljem razvoja svojeg glavnog područja stručnosti, njege kože i tijela te povećanjem konkurentnosti i profitabilnosti tvrtke.

Strateško preusmjeravanje s fokusom na njegu kože popraćeno je iscrpnom analizom cjelokupnog asortimana proizvoda za njegu kože i tijela, provedenom lani tijekom prosinca, koje je već rezultiralo povlačenjem iz segmenta dekorativne kozmetike na njemačkom tržištu.

Kao rezultat gubitka efekta sinergije na međunarodnoj razini, odluka o povlačenju iz segmenta dekorativne kozmetike sada je donesena i u Hrvatskoj, navode iz Beiersdorfa.

“Beiersdorf je lider u istraživanjima novih načina njege kože u zadnjih 125 godina te je na tržište doveo brojne patente pod univerzalno poznatim brendovima kao što su Nivea i Eucerin. Visoka stručnost u segmentu njege kože omogućuje tvrtki Beiersdorf da ponudi korisnicima inovacije vrhunske kvalitete po prihvatljivim cijenama. Od samog uvođenja 1998. godine, posao u segmentu dekorativne kozmetike pokazao se iznimno atraktivnim za tvrtku Beiersdorf Hrvatska. Ipak, zbog optimizacije našeg globalnog poslovanja, strategija tvrtke Beiersdorf u budućnosti će biti orijentirana na inovacije u sektoru njege kože i tijela”, izjavio je Branko Kotarac, direktor Beiersdorf Hrvatska.

Beiersdorf je s partnerima u maloprodaji dogovorio rasprodaju dekorativne kozmetike koja je krenula od 1. srpnja 2011. godine, ističe se u priopćenju.