gudovec-priznanje-uspjesni-stocar-goran-pajnic-tihomir-jakovina-largePrilikom otvorenja jubilarnog 20. Jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma u Gudovcu Ministarstvo poljoprivrede dodijelilo je priznanja “Uspješni stočar” za najveća dostignuća u stočarskoj proizvodnji u 2011. godini.

Belje d.d. proglašeno je za najvećeg proizvođača junećeg mesa, najvećeg proizvođača svinjskog mesa i najvećeg proizvođača kravljeg mlijeka u Hrvatskoj u 2011. godini.

Priznanje “Uspješni stočar” u ove tri kategorije Belje je dobilo šestu godinu za redom i time potvrdilo kontinuitet uspješne stočarske proizvodnje, kaže se u priopćenju te poljoprivredne tvrtke.

Predsjedniku Uprave Belja Goranu Pajniću priznanja “Uspješni stočar” uručio je Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

Pajnić je tom prilikom još jednom podsjetio na značajna ulaganja u stočarstvo Belja, ukupne vrijednosti od 150 milijuna kuna, koja su predstavljena javnosti krajem srpnja.

S obzirom na rastuće potrebe svinjogojske proizvodnje izgrađena je nova farma za proizvodnju prasadi za tov koja je smještena na lokaciji Haljevo u Baranji, ukupnog kapaciteta 1400 krmača. Isto tako, ostvareni su i veliki pomaci u proizvodnji mlijeka, investicijom u danas najveću beljsku farmu mliječnih krava u Mitrovcu, kapaciteta 1800 muznih krava. Također, kao prva beljska farma takvog tipa otvorena je i farma za uzgoj teladi u Karancu, s godišnjim kapacitetom od 5200 komada, podsjetio je Pajnić.

Stalna ulaganja, sljedivost proizvodnje, najsuvremenije tehnologije na beljskim farmama te domaći stručnjaci koji se kontinuirano educiraju i prate svjetske trendove u stočarstvu, stvorili su preduvjete za stvaranja vrhunskog i konkurentnog poljoprivrednog proizvoda Belja, što potvrđuju i nova priznanja, zaključuje se u priopćenju.