Bez dogovora o broju članova Nadzornog odbora Podravke

podravka-ftd2Na današnjoj Glavnoj skupštini dioničara Podravke nije postignut dogovor o izmjenama Statuta kompanije oko broja članova Nadzornog odbora

Ni prijedlog Nadzornog odbora da se broj članova smanji sa 11 na 7, kako ni protuprijedlog malih dioničara da se broj smanji na 9 članova, nije dobio potreban broj glasova dioničara, kazao je predsjednik Nadzornog odbora Ljubo Jurčić na konferenciji za novinare nakon održane skupštine. Oba su prijedloga, dodaje, dobila oko pola-pola, a za izmjene Statuta potrebna je dvotrećinska većina.

To je normalan proces koji se dešava. To ne utječe na rad Podravke. U Podravci ostaju stari Nadzorni odbor i Uprava, tvrtka normalno dalje funkcionira, istaknuo je Jurčić. Iako promjena statuta ovaj put nije uspjela to ne znači da neće uspjeti na sljedećoj skupštini, dodaje Jurčić.

Za 30. ožujka najavio je novu sjednicu Nadzornog odbora na kojoj će se donijeti i odluka o sazivanju nove skupštine. S obzirom na zakonske rokove, nova bi skupština mogla biti krajem svibnja ili početkom lipnja, napomenuo je Jurčić.

Podravka ide dalje, pripremat će se nova skupština na kojoj će biti predstavljeni revidirani rezultati poslovanja za 2009., bit će riječi i o prvom kvartalu ove godine te planovima za naredno razdoblje, rekao je predsjednik Uprave Podravke Miroslav Vitković. (H)

Prethodni članakLactalis kupio španjolsku Ebro Pulevu
Sljedeći članakGlavni igrači mesne industrije