trillenium-ftdNovi projekt Hrvoja Prpića vrijedan je milijun eura, a njime će, kako kaže, ući u povijest jer je riječ o prvom online trodimenzionalnom šoping centru u svijetu

Novoosnovana kompanija Trillenium predstavila je danas prvi 3D online trgovački centar koji će započeti s radom za mjesec dana i u kojem će, zasad samo građani Hrvatske moći virtualno šetati, komunicirati s prodavačima ili tražiti savjet i kupovati prehrambene ili tekstilne proizvode kao i tehničke uređaje koji će u brzom roku biti dostavljene na kućnu adresu.

Kompletan koncept predstavio je Hrvoje Prpić, investitor i suvlasnik tvrtke Trillenium, kazavši da trodimenzionalnih online šoping centara još nema u svijetu, te da će Trillenium ući u povijest, pod uvjetom, kako je dodao, da ih nitko u sljedeća dva mjeseca ne preduhitri u ovoj ideji. Korisnici će šetati kroz trodimenzionalni sustav te razgledavati, komunicirati s prodavačima, dok će dostava ovisiti od dućana do dućana. Kupuje se, naravno kreditnom karticom, a moguće je i otvaranje vlastitog računa.

Projekt je vrijedan milijun eura, koje je uložio Hrvoje Prpić, a plan je ostvariti 100 milijuna kuna prometa godišnje te privući 30 tisuća posjetitelja dnevno. Nakon toga, kako kaže Prpić, slijedi širenje u Ameriku, Njemačku, Španjolsku, Veliku Britaniju i Italiju, odnosno u zemlje najrazvijenijeg interneta.

Na preko 180.000 virtualnih kvadrata svoje proizvode nudit će 90 najvećih hrvatskih i međunarodnih tvrtki. Prema riječima Hrvoja Prpića, riječ je o liderima u različitim djelatnostima, no o konkretnim kompanijama nije želio pričati. Zanimljiv je način unajmljivanja virtualne trgovine. Naime, svaki će zakupac platiti cijenu izloga od 1.000 kuna mjesečno, te 25 lipa po kvadratu dućana, također za mjesec dana.

Osim kupnje, u Trillenium centru će se organizirati poslovni sastanci, no ističu i zabavni i socijalni segment. Svaki kupac imat će svoj profil, i moći će uređivati postavke kako bi njegov šoping bio javan ili ne, budući da će profili biti slični onima na Facebooku. Svaki će korisnik imati listu poznanika, prijatelja i rodbine i odlučivati je li online ili nije.

Online šoping centar Trillenium bit će dostupan od 1. studenoga na stranicama www.trillenium.com, pod uvjetom da testiranje koje slijedi pokaže da softver funkcionira. Nakon toga slijedi nadograđivanje, kaže Prpić, sa svime što treba u šoping centru, od uličnih zabavljača pa do zaštitarske službe. (Bankamagazin)