S nestrpljenjem 1149 sada bivših zaposlenika Biljemerkant trgovine očekuje reakciju Agencije za osiguranje radničkih potraživanja. Ona bi im, naime, trebala osigurati plaće za veljaču, koju im nije isplatio poslodavac, javlja Glas Slavonije.

Riječ je o 3,5 milijuna kuna u bruto iznosu. “Upravo završavamo pripremu dokumentacije koju prosljeđujemo Agenciji. Riječ je o gotovo 1200 ljudi te iznimno opsežnom materijalu”, izvijestila je Blanka Gambiraža, stečajna upraviteljica Biljemerkant trgovine.

Ona je dokumentaciju dužna dostaviti Agenciji u roku od 30 dana od dana objave rješenja o potraživanju vjerovnika na ploči nadležnog Trgovačkog suda.

Podsjetimo, ročište je bilo 25. travnja, a dan poslije rješenje je istaknuto na osječkom sudu. No stečajna upraviteljica je u međuvremenu radnicima isplatila dio potraživanja, dok su radnici BMT-a dobili i plaću za ožujak.

“Nakon otvaranja stečaja, 1. ožujka, svim radnicima koji su dobili odluku o otkazu počinjao je teći otkazni rok od 30 dana, i za to razdoblje, ovisno koliko je komu trajalo, dobili su plaću iz pozicije ostalih obveza stečajne mase”, kazala je Gambiraža. (Glas Slavonije)