Brionka neće dizati cijene zbog povećanja PDV-a

brionka-trgovinaBrionka, vodeći proizvođač pekarskih i slastičarskih proizvoda u Istri, od 1. ožujka neće podizati maloprodajne cijene svojih proizvoda, izvijestili su danas iz tog pekarskog lanca.

Pekarna sa sjedištem u Puli koja posjeduje razgranatu mrežu prodajnih objekata diljem Istre zadržat će postojeće maloprodajne cijene, iako će PDV od 1. ožujka porasti s 23 na 25 posto, kaže se u priopćenju.

Brionka u svom asortimanu, osim kruha na koji se obračunava nulta stopa PDV-a, kupcima nudi i širok asortiman slastica, keksa, kolača, torti te tradicionalne Istarske pašte na koje se trenutno obračunava stopa PDV-a od 23 posto. Na te iste proizvode će se sukladno Vladinoj odluci PDV povećati na 25 posto što neće utjecati na promjenu maloprodajnih cijena, ističu iz tvrtke.

“Svojim vjernim kupcima želimo pružiti što povoljniju i pristupačniju kupnju i u vrijeme recesijske krize kako bi im pokazali da naše poslovanje temeljimo na njihovom povjerenju. Osim toga želimo naglasiti da svojim kupcima dnevno nudimo širok asortiman svježeg kruha i peciva te ostalih proizvoda po akcijskim i trajno niskim cijenama na koje su se naši vjerni kupci navikli i prepoznali kao odličan model uštede”, kaže se u priopćenju Brionke.