iLogistički centar cargo-partnera

Međunarodna prijevoznička i info-logistička tvrtka cargo-partner osnovala je SPOT online platformu “SPOT Visibilty & Collaboration” koju koristi za upravljanje prijevoznih procesa diljem svijeta kako bi osigurala potpunu transparentnost i učinkovitu suradnju u cijelom lancu opskrbe. Sa SPOT transportnim nalogom, cargo-partner klijentima i partnerima nudi jednostavan način dostavljanja transportnih naloga koji je neovisan o vremenskoj zoni, otporniji je na pogreške i znatno brži od slanja narudžbi putem maila.

S ciljem što lakšeg kreiranje naloga, cargo-partner je osmislio novitet u sustavu transportnih naloga, koji se zove: Quick Transport Order. Za razliku od prethodnog, ova nova funkcija sada na samo jednom zaslonu nudi kreiranje naloga u svega nekoliko klikova. Nova opcija prikladna je za sve vrste prijevoza zrakom, morem i cestom koji ne uključuju opasnu robu, prijevozno osiguranje, kontrolu temperature ili druge posebne zahtjeve za robu.

“Često imamo isporuke koje se ponavljaju pa je nama SPOT Transport Order od velike pomoći, na vrlo jednostavan način kreiramo nalog – kopiramo i zalijepimo podatke iz jedne pošiljke u drugu. Ušteda vremena nam pomaže u sprječavanju pogrešaka pri unosu. S novom funkcijom Quick Transport order možemo izvršiti narudžbu u vrlo kratkom roku”, kazao je Michel Szczepanski, predsjednik Uprave tvrtke Premiumpack GmbH, jedne od korisnica usluga cargo-partnera.

SPOT je pokrenut 2000. godine i od tada je nadograđivan u svrhu poboljšanja usluge klijentima. Dostupan s bilo kojeg uređaja putem web-preglednika ili mobilne aplikacije, SPOT je počeo kao jednostavan alat za praćenje i od tada je prerastao u sveobuhvatni sustav upravljanja lancem opskrbe, s aplikacijama Purchase Order Management i Transport Management, te uslugama za skladištenje, izvještavanje i kurirske pošiljke.