Cargo-partner gradi suvremeni logistički centar u blizini aerodroma Sofije, a planirano otvorenje očekuje se početkom 2018. godine. Investicija od 30 milijuna leva (više od 15,3 milijuna eura) stvorit će više od 20 novih radnih mjesta.

Međunarodni prijevoz i pružatelj logističkih usluga cargo-partner planira izgraditi novi logistički sustav u Sofiji što će Bugarsku učiniti djelom strateške investicije u jačanju skladišnog kapaciteta širom svijeta.

Novi skladišni prostor će sadržavati 22.000 paletnih mjesta na više od 16.000 m2 skladišnog prostora kao i 2.000 m2 uredskog prostora.

Novo skladište će se izgraditi pored postojećeg prostora od 10.000 m2 koje tvrtka ima od 2018. godine. Mjesto u blizini zračne luke Sofija pruža izravnu vezu na metro stanice i željezničke pruge, kao i jednostavan pristup autocesti Trakia (A1), Hemus (A2) i Struma (A3).

Skladište će biti posebno pogodno za skladištenje gabaritnih tereta i rezervnih dijelova kao i vrijedne carinske robe.

Uređaji će imati raspon temperature +5 do +25 °C i imat će posebno područje za skladištenje prehrambenih proizvoda i drugom temperaturom osjetljivu robu + 10 I + 20 °C. Dodatne usluge koje će biti u skladištu uključivat će pakiranje, označavanje, isporuku i proces povrata.

Cargo-partner CEO Stefan Krauter: “Nakon početka izgradnje našeg logističkog centra za iLogistiku u blizini zračne luke u Beču, novo skladište u Sofiji važan je korak u širenju našeg logističkog kapaciteta širom Europe.

Cargo-partner generalni direktor Bugarske Anton Stoykov dodaje: “Koristimo najnoviju logističku tehnologiju i opremu kako bi našim klijentima ponudili ne samo skladište nego potpuno logističko rješenje prilagođeno njihovim zahtjevima”.

Druge logističke investicije sa strane cargo-partnera uključuju povećanje skladišnog prostora Dunajska Streda u Slovačkoj na 20.000 paletnih mjesta, zatim planiranje otvorenja logističkog centra sa 6.000 paletnih mjesta u Hamburgu u listopadu 2017. godine.

Također planira se i novo skladište u Ljubljani u 2018. godini s 20.000 paletnih mjesta.

Otvaranje logističkog centra u Sofiji cargo-partner održava predanost prema lokalnom gospodarstvu i omogućit će 20 novih poslova. Osiguravajući radno mjesto za mlade profesionalce u industriji, tvrtka očekuje svježi talent, znanje i vještine u svom timu.