iLogistički centar cargo-partnera

Manje od pola godine nakon uspostavljanja prva dva ureda u Istanbulu i Mersinu, međunarodni info-logističar otvorio je još jedan ured u Bursi, važnoj industrijskoj metropoli i četvrtom po veličini gradu u zemlji. Širenjem svoje mreže u Turskoj, cargo-partner je sada zastupljen s ukupno više od 130 ureda u 30 zemalja. Tvrtka je u rujnu 2018. godine počela s radom u Turskoj, nudi kompletne usluge zračnog, pomorskog i cestovnog prijevoza klijentima u regiji iz ureda u Istanbulu i Mersinu, te odnedavno također iz Burse.

S populacijom od više od 80 milijuna stanovnika, Turska je trenutno sedamnaesta najveća nacionalna ekonomska sila na svijetu i uvelike koristi svoj značajan geografski položaj na sjecištu između Istoka i Zapada. Budući da graniči s osam zemalja, Turska ima tradicionalno snažan položaj u regiji. Sa svojim izrazitim gospodarskim rastom od prijelaza tisućljeća, zemlja je do nedavno zabilježila stope rasta od oko sedam posto.

Osim velikog broja velikih kontejnerskih luka i brojnih prometnih infrastrukturnih projekata, u Istanbulu je nedavno otvorena nova zračna luka, koja je ujedno jedna od najvećih zračnih luka na svijetu.

cargo-partner broji 33 zaposlenika u Turskoj: osamnaest u Istanbulu, jedanaest u Mersinu i četiri u Bursi. Rješenja vezana uz pomorski i zračni promet ubrajaju se među najtraženije usluge, a veliki dio klijenata u zemlji su iz tekstilne, automobilske i tehnološke industrije.
Dodatno, turska podružnica cargo-partnera pokriva značajnu količinu kontejnera s opcijom kontrole temperature za specijalne vrste tereta.

Stefan Krauter, izvršni direktor cargo-partnera, objašnjava svoju motivaciju za širenje postojeće uredske mreže: “Ulažemo u Tursku jer vjerujemo da je to nadolazeće gospodarstvo sa značajnim položajem uz Sredozemno more te ujedno važna spona između Azije i Europe. Našoj radnoj i opsežnoj fazi evaluacije slijedila je brza sprovedba. Zadovoljavajući rezultati poslovanja u prvom polugodištu s prometom od 2,1 milijun eura potvrdili su našu hrabru odluku, svi parametri nas upućuju u pravom smjeru. Ponosni smo na rad naših lokalnih timova i radujemo se održivom pozitivnom razvoju.”