(Foto: Esther Horvath / cargo-partner)

Prekinuti lanci opskrbe rezultat su krize izazvane pandemijom COVID-19, što je automatski dovelo do potražnje za kopnenim prometnim alternativama. Put svile se pokazao kao odlično rješenje u nastaloj situaciji, također važno za spomenuti je da je spomenuta opcija brža od pomorskog prijevoza.

Istovremeno, u zračnom i pomorskom prijevozu robe između Europe i Kine, tarife drastično skaču. Mnoge tvrtke traže alternativna rješenja kako bi osigurale prijevoz pošiljaka u Aziju. cargo-partner je odmah prepoznao potrebu za atraktivnim i pouzdanim rješenjima uz koje je pripremio razne dodatne mogućnosti.

Od Duisburga do Hefeija svake subote
Jedna od alternativa je nova usluga željezničkog prijevoza robe na tjednoj bazi od Duisburga (Njemačka) do Hefeija (središnja Kina). Pošiljke je moguće preuzeti na cijelom području zapadne Europe koje je pokriveno gustom mrežom cargo-partnerovih hub-ova, uključujući Italiju. Prvi kontejner ukrcan je u Duisburgu s polaskom 21. ožujka; drugi je krenuo tjedan dana kasnije. Tranzitno vrijeme do Hefeija traje otprilike 16 dana. Moderni GSM alati za praćenje osiguravaju transparentnost u cijelom lancu opskrbe.

Iz Linza za Xian svakog petka
Druga mogućnost je željeznički prijevoz uz proširenu uslugu konsolidacije robe s polaskom svakog petka iz Linza (Austrija) za Xian (Kina). Servis uključuje preuzimanje robe iz srednje i istočne Europe, uz distribuciju na području cijele Kine. Tranzitno vrijeme je također u prosjeku 16 dana. Zahvaljujući direktnom prijevozu bez pretovara, cargo-partnerova direktna usluga zbirnog željezničkog prijevoza omogućuje brz prijevoz i isporuku od vrata do vrata.

Dugogodišnja kompetencija na Putu svile
“Uspješno koristimo Put svile već dugi niz godina, čak i prije aktualne krize. Uvjereni smo da će postati još važniji u budućnosti – ne samo za prijevoz robe s istoka na zapad, nego i prema istoku”, kazao je Stefan Krauter, izvršni direktor cargo-partnera. Uz dugogodišnju reputaciju iskusnog logističara, cargo-partner već više od pola desetljeća organizira željeznički prijevoz punih i zbirnih kontejnera na Putu svile, između Azije i Europe.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!