cargo-partner predstavlja novu “container tracking” uslugu

Nova značajka praćenja kontejnera nudi korisnicima potpunu transparentnost nad njihovim FCL (Full Container Load) pošiljkama. Najsuvremenija tehnologija pruža korisnicima end-to-end podatke putem platforme SPOT za upravljanje lancem opskrbe

Međunarodna prijevoznička i info-logistička tvrtka cargo-partner uvela je novu uslugu praćenja za pune kontejnere u pomorskom prijevozu. Nova značajka na SPOT platformi služi za upravljanje pošiljki zračnim, pomorskim i cestovnim prijevozom. Klijenti mogu putem mobilne aplikacije konstantno pratiti status kontejnera u stvarnom vremenu, za što im je osigurana potpuna transparentnost podataka.

Kako funkcionira
Nova tehnologija objedinjuje podatke iz različitih izvora: raspored dostave i status pošiljke od strane prijevoznika, podatke o lokaciji plovila putem AIS-a, kao i informacije o luci i terminalu. Geofencing tehnologija bilježi vrijeme i mjesto ulaska plovila u određenu zonu. Nakon što plovilo krene iz polazne luke, inteligentni algoritam izračunava datume za očekivane stanice prekrcaja, dolaska, istovara, itd., te ih automatski šalje u SPOT sustav. Sve daljnje luke i stanice na prijevoznoj ruti kontejnera uključene su u praćenje podataka, a svi termini se kontinuirano ažuriraju. Korisnicima je dostupna opcija za primanje obavijesti o svim relevantnim promjenama u skladu s njihovim postavkama.

“Naša digitalna rješenja neprekidno rastu jer želimo ostvariti još jaču integraciju opskrbnih lanaca naših klijenata. S novom tehnologijom za praćenje možemo ponuditi pouzdane end-to end informacije o pošiljkama u pomorskom prijevozu. Na taj način osiguravamo klijentima pristup vrijednim podacima koji su važni za odlučivanje u procesu optimizacije opskrbnog lanca i upravljanja zalihama. Dodatnu korist imaju naši operativni odjeli, jer sada umjesto ručnog unosa podataka, imamo automatizirani sustav koji osigurava maksimalnu učinkovitost i brzu razmjenu informacija”, kazao je Stefan Krauter, izvršni direktor cargo-partnera.

Prethodni članakPočinje sezonsko sniženje
Sljedeći članakPLMA: Svijet privatnih marki na dlanu