Simboličnim piljenjem trupaca centar su otvorili Stefan Krauter, predsjednik Uprave cargo-partnera, i Gerhard Schödinger, predstavnik austrijskog parlamenta

Krajem rujna cargo-partner je proslavio otvaranje inovativnog iLogističkog centra u prisustvu 250 uzvanika, ključnih klijenata i partnera iz regije. Novi iLogistički centar smješten pokraj Bečke zračne luke, započeo je s radom 1. lipnja, točno godinu dana od polaganja kamena temeljca. Nakon nekoliko mjeseci uspješnog poslovanja, na svečanom otvorenju Uprava je zahvalila kolegama koji su sudjelovali u izgradnji centra.

Predsjednik uprave cargo-partnera, Stefan Krauter, započeo je ceremoniju kratkim uvodom, a cijeli program je vodila austrijska novinarka i voditeljica Saša Schwarzjirg. Projektnom timu iLogističkog centra, za uspješnu suradnju osobno se zahvalio i Martin Schenzel, direktor cargo-partner Austrija. Gala večeru je popratio impresivan akrobatski show “Aerial Silk” kombinirajući kulinarsku umjetnost i performanse na upečatljiv način.

Kao iznenađenje večeri, tradicionalno rezanje vrpce zamijenjeno je piljenjem drvenih trupaca uz pomoć predsjednika uprave Stefana Krautera i Gerharda Schödingera, predstavnika parlamenta Austrije. U tu prigodu su korištene specijalne lančane pile, prozvodi tvrtke Makita, koja je također izgradila novo sjedište u susjedstvu novog centra cargo-partnera.

Stefan Krauter je objasnio motive investicije u novi centar: “Industrija transporta i logistike nikada ne prestaje. U vremenima globalizacije i digitalizacije neprestano moramo zadržati transformaciju i prilagodbu kako bismo ostali na vrhu. Regija bečke zračne luke oduvijek je bila važno čvorište za nas i naš logistički centar, ovim uspješnim projektom stvorili smo ekološki i ekonomski održiv logistički centar.”

cargo-partner iLogistički centar je u potpunosti izgrađen od drveta, za zidne i krovne konstrukcije je iskorišteno ukupnih 4.200 m³ metara drva. Svaki kubični metar drveta, koji ujedno zamjenjuje druge građevinske materijale, smanjuje emisiju CO2 u atmosferi za prosječno 1,1 tonu. Osim toga, drvene konstrukcije su masivni rezervoari ugljika: 0,9 tona CO2 pohranjeno je u svakom kubičnom metru drveta. Za iskorištenih 4.200 m³ drva, koja su korištena u iLogističkom centru, dobiveno je ukupno smanjenje CO2 u iznosu od 8.400 tona.

Na ukupnoj površini od 12.250 četvornih metara, iLogistički centar u Fischamendu sadrži 24.500 paletnih mjesta na visokim regalima, 32.000 pozicija za sitne dijelove, te 2.000 m² za cross-dock. Ovo suvremeno i moderno skladište sadrži namjensku opremu za rukovanje raznim vrstama robe – od osjetljivih malih dijelova do raznih vrsta paleta, standardne, dugačke ili teške robe. Također, cargo-partner nudi kompletan paket usluga za potrebe logistike rezervnih dijelova, maloprodaje i e-trgovine, uključujući širok raspon usluga s dodanom vrijednošću. S novim iLogističkim centrom, cargo-partner je otvorio 35 radnih mjesta.

Jedan od glavnih kupaca cargo-partnera u novom iLogističkom centru je ENGEL, vodeći međunarodni proizvođač strojeva sa ubrizgavanjem sa sjedištem u Schwertergu, Austrija. cargo-partner upravlja logistikom rezervnih dijelova ENGEL-a od 1. lipnja ove godine. Tijekom nekoliko planerskih radionica, cargo-partner je procjenio procese i procesna područja potrebna ENGEL-u, za što je iLogistički centar u potpunosti prilagođen svim zahtjevima u pogledu rasporeda i procesa. U razdoblju od tri mjeseca, cargo-partner je prebacio 27.000 jedinica iz ENGEL-ovih proizvodnih postrojenja u novi centar. Prijenos je izvršen glatko i završen je tri tjedna prije roka.

Wolfgang Scheibenpflug, voditelj upravljanja nekretninama na području Bečkog aerodroma, čestitao je cargo-partneru na brzom završetku izgradnje i zahvalio tvrtki na uspješnoj suradnji: “Kao dugogodišnji i odani partner Bečke zračne luke, cargo-partner je iznimno važan za nas jer razvoj tvrtke ne služi samo za stvaranje i osiguravanje mnogih poslova, već i za jačanje prometnog središta oko naše zračne luke.”

Posljednjih godina, cargo-partner intenzivno ulaže u širenje svojih svjetski ugovornih logističkih kapaciteta. Uz projekt u blizini Bečke zračne luke, najnovija ulaganja uključuju nove iLogističke centre u Sofiji i Ljubljani, kao i kontinuirano proširenje centra u Dunajska Streda, Slovačka.

Posebnu oznaku “iLogističkog centra” imaju skladišta koja je konstruirao cargo-partner, omogućujući dublju integraciju s kupcima uz ponudu prilagođenih rješenja i procesa. cargo-partner digitalizira svoje procese od 2000. godine i pruža klijentima sveobuhvatne usluge upravljanja opskrbnim lancem, koristeći online SPOT platformu.