cargo-partner u Mađarskoj osnovan je kao jedna od prvih inozemnih podružnica ove međunarodne tvrtke i od tada se razvio u jedan od najvažnijih stupova mreže poslovnica cargo-partnera, objavljeno je iz kompanije. S više od 140 zaposlenika u tri ureda tvrtka namjerava dodatno pojačati svoju poziciju u zemlji premještanjem podružnice zračne luke u novoizgrađeni logistički centar BUD Cargo City krajem 2019. godine.

U logističkom centru osigurano je skladište od 7.500 četvornih metara s poslovnom zgradom na tri kata. Sve je osmišljeno kako bi omogućilo idealne uvjete za zračne prijevoznike. Osim toga, sjedište cargo-partnera je u središtu grada, kao i skladište u Gyalu.

Mađarska podružnica cargo-partnera trebala bi postati jedna od prvih stanara novog Cargo centra. S preseljenjem u BUD Cargo City, tvrtka proširuje svoje skladišne prostore na 1.200 četvornih metara, a poslovni prostor na 400 četvornih metara. cargo-partner Mađarska ima ured u zračnoj luci Budimpešta od samog osnutka, a danas je poznata kao jedna od vodećih logističkih tvrtki u zemlji sa sveobuhvatnim portfeljem usluga i posebnim fokusom na industrijske sektore automobilske industrije i rezervnih dijelova, farmaceutske i medicinske proizvode, kao i tehnološku industriju.

Sa sadašnjim kapacitetom skladišta od 30.000 četvornih metara, mađarska podružnica prošlu je godinu završila uspješno nakon što je ukupno prevezla 25.000 TEU u pomorskom prometu i 50.000 pošiljki u cestovnom prijevozu.

cargo-partner je od samog početka pokazao interes za izgradnju građevinskog projekta BUD Cargo City, a preseljenjem želi omogućiti svojim kupcima još bolje, brže i konkurentnije usluge. Osim redovitih polazaka iz najvažnijih zračnih luka, cargo-partner nudi i usluge “on-board courier”, charter rješenja, prijevoze s kontroliranim temperaturama, kao i sveobuhvatno i stručno rukovanje posebnim i opasnim prijevozom robe. S raznolikom ponudom, cargo-partner želi snažno pozicionirati status na stalno rastućem tržištu zračnog prometa u zemlji.

Projekt BUD Cargo City dio je razvojnog programa zračne luke BUD 2020. u sklopu kojeg zračna luka Budapest ulaže 160 do 180 milijuna eura vlastitih sredstava. Zadnjih nekoliko godina zračna luka bilježi porast zračnog i putničkog prometa, čime je počela privlačiti pažnju u prometnom sektoru Srednje i Jugoistočne Europe.