Novootvorenim uredom u zračnoj luci Liege, cargo-partner osnažuje svoju prisutnost u zračnom prometu, posebice iz razloga što je Liege (LGG) važno zračno prometno središte u Belgiji. Za vrijeme nedavnog ograničenog prometa kada su se tražila hitna customer-friendly rješenja, zračna luka Liège potvrdila je bitan porast volumena carga, dok su primjerice ostali europski zračni hub-ovi stagnirali. Brojne tvrtke iz farmaceutske i automobilske industrije koje su doselile u regiju, profitirale su upravo zahvaljujući povoljnoj geografskoj i ekonomskoj situaciji. Velik dio prijevoznika na zračnoj luci Liège razvio je značajno središte e-trgovine. Tako je s porastom količine isporuke pošiljaka preko LGG huba, donesena odluka o osnivanju nove podružnice, koja je s radom krenula u travnju.

Na udaljenosti sat vremena vožnje, cargo-partner je početkom svibnja otvorio novo sjedište ureda i skladišta u Roermondu, u Nizozemskoj. Pogodnost prometne povezanosti na jugoistoku Nizozemske, koja se nalazi na granici s Belgijom, Luksemburgom i Njemačkom, bila je presudna za odabir mjesta. Tri glavna grada uz njemačku gradsku regiju Rajna-Ruhr s 10 milijuna stanovnika smješteni su unutar 250 kilometara logističkog središta. Ujedno treba reći kako se 60% kupovne moći Europske unije nalazi u radijusu od 500 km, uz najvažnije zračne luke u regiji.

Ured u Roermondu predviđen je za obradu brojnih domaćih i međunarodnih kopnenih pošiljki, a novo skladište je koncipirano kao konsolidacijski centar za regionalno logističko poslovanje. Prve redovne kamionske rute između zapadne i južne i sjeveroistočne Europe započele su s radom 11. svibnja. Posebice velika prednost su cargo-partnerova rješenja kombiniranog cestovnog i željezničkog prijevoza iz/prema Kini, uz gusta prometna čvorišta na području cijele Europe.

Novo skladište ima sveukupno 7.000 m² skladišnog prostora, te cross-docking s osam dokova za kamione. Lokalitet je pod stalnim video nadzorom, opremljen je najsuvremenijom opremom za protupožarnu sigurnost i sustav za gašenje CO₂ plina. Skladištenje opasne robe je predviđena u IBC spremnicima, kolutima i na paletama. Mjesto je pogodno za skladištenje opasne robe, klase 2.3, 4.1, 6.1, 8 i 9.

“Pozitivni rezultati naših podružnica u zemljama Beneluxa doveli su do odluke o proširenju mreže u ovoj dinamičnoj regiji važnih prometnih čvorišta. Uvjereni smo da ćemo ovim potezom doprinijeti vrijednosti i poboljšanju kvalitete usluge za cijelu tvrtku”, naglasio je Stefan Krauter, izvršni direktor cargo-partnera.

cargo-partner prisutan je u Nizozemskoj (Rotterdam, Amsterdam, Roermond) od 2006. godine, u Belgiji (Bruxelles, Antwerp, Liège) od 2007. U Rotterdamu, cargo-partner ima svoj “Project Cargo Competence Center”, koji je specijaliziran za prijevoz velikog i teškog tereta.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!