Carrefour najavljuje 3.000 otkaza

Glasnogovornica tvrtke je pojasnila kako će se s radnicima pregovarati o ranijem odlasku u mirovinu, ali nije željela komentirati troškove i potencijalne uštede koje bi plan mogao donijeti

Francuski Carrefour planira ukinuti 3.000 radnih mjesta u hipermarketima diljem zemlje, a trgovački lanac pritom računa na dobrovoljan odlazak radnika. Kako prenosi Reuters, Carrefour je prethodno najavio ukidanje 1.230 radnih mjesta.

Glasnogovornica tvrtke je pojasnila kako će se s radnicima pregovarati o ranijem odlasku u mirovinu, ali nije željela komentirati troškove i potencijalne uštede koje bi plan mogao donijeti. O planiranom ukidanju radnih mjesta trenutačno se pregovara sa sindikatima unutar odredbi konvencionalnog kolektivnog ugovora, a plan je tvrtke sporazum sa sindikatima potpisati sredinom svibnja kako bi on mogao stupiti na snagu u drugom dijelu godine.

U siječnju prošle godine grupa je prvi puta izašla s planom rezanja troškova zaposlenih, jačanja ulaganja u ecommerce i traženja partnerstva u Kini s tehnološkim divom Tencentom. Dio plana je i širenje u dućane manjeg formata kako bi se smanjila izloženost velim hipermarketima te fokusiranje ne organske proizvode i privatne marke.

Tijekom prve godine provedbe plana Carrefour je postigao uštede od 1,05 milijardi eura.

Prethodni članakVaraždinski trapist u novom obliku
Sljedeći članakDva člana NO Podravke iz redova mirovinskih fondova dali ostavke