B3 plakat_CC Sisak-01Coca-Cola u Hrvatskoj pridružila se bogatomu blagdanskom programu Grada Siska i Turističke zajednice Božić u gradu, koji se održava od 15. prosinca 2015. do 10. siječnja 2016., a uključuje božićni sajam, klizalište u središtu grada, zabavni program na pozornici u Drugoj ulici te edukacijske radionice i događanja.

Coca-Cola u Sisak donosi dašak blagdanske čarolije posebno izgrađenim božićnim drvcem u središtu grada i kućicom Djeda Božićnjaka te različitim promocijskim aktivnostima u ugostiteljskim objektima, koje Siščanima donose i priliku za osvajanje mnogobrojnih nagrada.

Coca-Cola je u povodu blagdana pokrenula i humanitarnu akciju u suradnji s Gradom Siskom, Turističkom zajednicom grada Siska, Gradskim društvom Crvenog križa Sisak te tvrtkom Mlin i pekare. Od svake kupljene bočice Coca-Cole ili Coca-Cole Zero od 0,25 L i 0,5 L u odabranih i posebno označenih sto kafića i sto trgovina Mlin i pekare jedna se kuna donira Gradskom društvu Crvenog križa Sisak.

Tvrtka  Mlin i pekare pridružit će se Coca-Colinoj donaciji te ujedno omogućiti građanima Siska da i sami podrže aktivnosti Crvenog križa. Naime, u prodavaonicama Mlin i pekare bit će postavljene posebno označene kutije u kojima će građani moći ostaviti hranu i ostale potrepštine za socijalnu samoposlugu grada Siska.

Humanitarna akcija traje od 7. do 22. prosinca 2015. i dio je Coca-Coline božićne kampanje Razveseli nekoga ovoga Božića, kojom Coca-Cola želi potaknuti ljude da umjesto darova otvore srca.

„Prepoznali smo nastojanja Grada Siska i Turističke zajednice da ovaj grad učine kvalitetnijim i ljepšim za život te odlučili podržati hvalevrijednu manifestaciju Božić u gradu, ali isto tako u okviru svoje blagdanske kampanje zajedno s građanima učiniti i dobro djelo pomažući onima kojima je pomoć najpotrebnija. Vjerujemo da ćemo zajednički pridonijeti da Siščanima blagdani budu ispunjeni sretnim trenucima”, izjavio je Stijepan Petrović, područni rukovoditelj prodaje u Coca-Coli HBC Hrvatska.

Sav novac koji se prikupi putem akcije Kupi Coca-Colu i doniraj 1 kunu namijenjen je Gradskom društvu Crvenog križa Sisak, koji različitim aktivnostima pomaže socijalno ugroženim građanima. „Ovom donacijom, u suradnji s Coca-Colom, želimo pronaći put do najranjivijih društvenih skupina, u prvome redu djece, mladih, korisnika socijalne samoposluge i osoba treće životne dobi te im pomoći da si olakšaju životne okolnosti u kojima su se našli”, izjavila je Irena Barišić Milunić, zamjenica ravnatelja Gradskog društva Crvenoga križa Sisak.

“Iznimno nam je drago što se ove godine Coca-Cola uključila u aktivnosti Grada Siska te obogatila blagdanski program Božić u gradu. Vjerujemo da će naši građani i ostali posjetitelji doživjeti istinsku blagdansku čaroliju grada Siska te se uključiti u dosad najbogatije izdanje ove tradicionalne manifestacije”, izjavila je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Pomaganje zajednici važan je dio društveno odgovornih aktivnosti Coca-Cole HBC Hrvatska, koje su ugrađene u sve dijelove njezina poslovanja. Suradnjom s lokalnom zajednicom i partnerima kao što je Hrvatski Crveni križ, čije aktivnosti redovito podržava, Coca-Cola sudjeluje u rješavanju važnih problema u društvu te pridonosi stvaranju novih vrijednosti koje su trajni zalog zajednici.