coca-cola-paketi-midiKompanija Coca-Cola HBC AG, predstavila je “Integrirani godišnji izvještaj o poslovanju za 2015. godinu”.

Četvrti godišnji izvještaj pod nazivom Refreshing business pruža pregled o svim aspektima poslovanja, upravljanja i održivosti.

“Proteklu godinu je obilježio napredak u svim aspektima našeg poslovanja. Proširili smo asortiman proizvoda kako bismo potrošačima ponudili još veći izbor, unaprijedili kapacitete i naš tim proširili talentiranim i ambicioznim ljudima. Još smo posvećeniji održivosti kao organskom djelu svog poslovanja i pokretaču rasta kroz unapređenje izvještavanja uvođenjem Generalnih standarda GRI G4 i inicijativa kao što je Računovodstvo u funkciji održivosti”, izjavio je Dimitris Lois, izvršni direktor Coca- Cola HBC.

Napori kompanije u oblasti održivosti su prepoznati pa je zbog toga već dvije godine zaredom Coca-Cola HBC europski i globalni lider u svom sektoru po svjetskim i europskim indeksima održivosti (DJSI).

U Integriranom godišnjem izvještaju su navedeni neki od rezultata koje je kompanija postigla – prodali su 2,1 milijardi porcija napitaka za 594 milijuna potrošača, ostvarili neto dobit od 280 milijuna eura, direktno zaposlili više od 33.000 ljudi, uložili 8,2 milijuna eura u programe za zajednicu, smanjili potrošnju vode za 5,5 posto u odnosu na 2014. godinu, smanjili emisija CO2 za 14,2 posto u odnosu na 2014. godinu, uložili 2 milijuna eura u programe za razvoj mladih, reciklirali 91 posto otpada nastalog u poslovanju i mnogi drugi. (marketnetwork.rs)