Iskorištenost punionice u Gotalovcu, gdje se puni voda marke Bistra, je trenutno svega 20 posto pa nema ekonomskog opravdanja za nastavak proizvodnje, izvijestili su iz Coca-Cole HBC Hrvatska.

Coca-Cola HBC Hrvatska zatvorit će punionicu vode u Gotalovcu, gdje se puni voda marke Bistra, a poduzet će i druge aktivnosti u sklopu programa preustroja radi povećanja konkurentnosti i očuvanja stabilnosti poslovanja.

“Zbog nepovoljnoga stanja na tržištu, proizvodnja vode u Hrvatskoj za Coca-Colu HBC Hrvatska postala je neodrživa. Nakon provedenih analiza tvrtka je procijenila kako nema ekonomskoga opravdanja za zadržavanje punionice vode u Gotalovcu. Njezina je iskorištenost, naime, trenutačno svega 20 posto. Stoga će punionica u Gotalovcu prestati s radom 31. kolovoza iduće godine”, izvijestili su iz Coca-Cola HBC Hrvatska.

Iako će tvrtka i dalje ostati prisutna na tržištu vode u Hrvatskoj, naglašavaju da se u predstojećem razdoblju odlučila snažnije posvetiti svojoj osnovnoj djelatnosti: proizvodnji i prodaji pića.

“Sukladno tomu, proces upravljanja robom u skladištima i međuskladišnim prijevozom robe od 31. ožujka iduće godine većim dijelom prepušta se specijaliziranim tvrtkama kojima je to temeljna djelatnost”, najavljuju u tvrtki Coca-Cola HBC Hrvatska te napominju da su slični postupci izdvajanja skladišnih poslova i poslova međuskladišnoga prijevoza već obavljeni u drugim međunarodnim tvrtkama.

Uz postupno zatvaranje punionice vode u Gotalovcu, prepuštanje poslova međuskladišnoga prijevoza i dijela poslova skladištenja vanjskim dobavljačima, najavljuju i optimizaciju administrativnih poslovnih procesa.

Uslijed programa preustroja, bez posla će ostati 79 zaposlenika, od čega je 41 iz skladišta, 15 iz međuskladišnoga prijevoza, 21 iz punionice u Gotalovcu i dvoje iz administrativnih služba.

“Uprava je pokrenula razgovore s Radničkim vijećem kako bi se u socijalnome i partnerskome razgovoru donio odgovarajući program zbrinjavanja. Svim zaposlenicima bit će osigurane otpremnine u skladu s najboljom tržišnom praksom, a prestanak rada najavljen im je od četiri mjeseca do godinu dana unaprijed. Usto, tvrtka je za više od trećine zaposlenika obuhvaćenih programom preustroja pronašla posao kod drugih poslodavaca, a intenzivno se istražuje postoji li mogućnost pronalaženja posla i za ostale zaposlenike obuhvaćene tim programom”, naglašavaju u Coca-Cole HBC Hrvatska. (tportal)