Combis u INA-i implementirao najnaprednije rješenje za podatkovne centre

Vodeći pružatelj IT usluga u Hrvatskoj realizirao je prvu implementaciju Cisco ACI rješenja u Hrvatskoj.

Combis, vodeći pružatelj IT usluga u Hrvatskoj implementirao je napredno softverski definirano rješenje (SDN) za podatkovne centre u naftnoj kompaniji INA. Projekt se sastojao od implementacije Cisco ACI (Application Centric Infrastructure) rješenja za upravljanje mrežnim okruženjem u podatkovnom centru te migracije servisa.

Combis je realizirao prvu implementaciju Cisco ACI rješenja u Hrvatskoj, koje je bez dileme jedno od najboljih sustava za transformaciju na softverski definiranu tehnologiju – tehnologiju budućnosti.

“Prilagodba mrežnih i sigurnosnih postavki aplikacija dosad je bio zadatak koji je mogao potrajati danima ili čak tjednima. No, uz ovo rješenje automatizira se upravljanje unutar podatkovnog centra, u kojem se prilagodba mrežnih i sigurnosnih postavki aplikacija realizira u minutama. Ovim naprednim pristupom mreži omogućeno je najnaprednije upravljanje unutar podatkovnog centra, brzina i efikasnost”, istaknuo je Domagoj Pehar, tehnički direktor Sektora IP komunikacija i sigurnosti u Combisu.

Domagoj Pehar, tehnički direktor Sektora IP komunikacija i sigurnosti u Combisu

“Projekt smo realizirali zajedno s certificiranim timom u Combisu s kojim smo osigurali visoko dostupan podatkovni centar baziran na tehnologijama i opremi nove generacije. Mogućnost upravljanja kompletnim mrežnim okruženjem u podatkovnom centru s jedne točke znatno skraćuje vrijeme razvoja i implementacije novih aplikacija i servisa – što stvara najnapredniji data centar”, rekao je Marko Galetić, rukovoditelj upravljanja mrežnom infrastrukturom u Plavom timu, kompaniji INA Grupe.

“Combis ima široku implementacijsku bazu u području podatkovnih centara, dugogodišnje iskustvo, certifikaciju te iznimni know-how”, komentirao je Mate Grbavac, sistem inženjer specijalist u Combisu i tehnički voditelj projekta u INA-i, nositelj svjetski prihvaćene CCIE Data Center certifikacije koja predstavlja najveće postignuće mrežne certifikacije u IT industriji.