Trgovački lanac Lidl Hrvatska ovogodišnji je pokrovitelj prvog Cooking showa u sklopu 12. Bučijade u Ivanić-Gradu.

Bucijada_LidlKao dio Cooking showa održana je i atraktivna gastro radionica Mate Jankovića, na kojoj je ovaj poznati chef, i zaštitno lice Lidla, pripremao jela od buče u kombinaciji s Lidlovim asortimanom domaćih proizvoda Okusi zavičaja. Radionicu, kao i cijelu Bučijadu, vodio je Frano Ridjan, a Mate je sudionike radionice oduševio jesenskom kombinacijom jela s bučom.

Mate je tako prisutnima prezentirao pripremu rižota od butternut tikve sa šipkom i bučinim košticama, a pri pripremi je, osim buče, koristio neke od popularnih proizvoda Lidlovog brenda Okusi zavičaja poput maslaca i češnjaka, ali i druge proizvode iz Lidlove ponude. Brojni okupljeni posjetitelji s velikim su zanimanjem pratili Matinu pripremu rižota, koji su na kraju imali priliku i kušati. Lidl je okupljenima darovao i svoje popularne kuharice “Mate i Tomaž”.

Bučijada, čiji je moto Dođi, osjeti, okusi, vidi, ove se godine održala od 14. do 16. listopada u samom centru Ivanić-Grada na više lokacija. Osim Cooking showa, koji se ove godine održao prvi put, posjetitelji su imali priliku uživati u mnoštvu drugih aktivnosti.

Za posjetitelje, od najmlađih do najstarijih, organizirani su razni zabavni sadržaji: vožnja buča-kočijom, igraonice i radionice s bučama za najmlađe, kazališne predstave, izložbe, koncerti, prikaz narodnih običaja, kostimirane šetnje povijesnih osoba Ivanić-Grada, a novost ovogodišnje Bučijade, osim Cooking showa, svakako je i izložba instalacija od buča.

Osim bogate gastro ponude jela od buče, posjetitelji su uživali i u izložbeno-prodajnom sajmu na kojem su mogli degustirati bučino ulje, proizvode od buče i ostale eko-etno proizvode.