Cool okupljanje

U Podravkinom gastronomskom centru Štagelj održano je veliko Cool okupljanje korisnika web stranice Coolinarika.com. Time je na simboličan način obilježena petogodišnjica uspješnog Podravkinog projekta.

Okupilo se oko100-tinjak korisnika iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Slovenije, ali i udaljenijih zemalja poput Austrije, Nizozemske, Finske i Kanade što je jedinstven događaj prije svega zbog činjenice kako je riječ o korisnicima vrlo popularnog mjesta na internetu kojima je pružena prilika upoznati se i uživo.

Coolinarika.com nakon redizajna 2006. godine postaje društvena mreža koja danas broji preko 27.000 korisnika iz cijelog svijeta. Hrana, zabava i druženje na Coolinariki su 2007. godine dovele korisnike do ideje o susretu “uživo”. Do jedinstvenog susreta korisnika Coolinarike u Koprivnici bilo je 10-tak većih cool okupljanja u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Makedoniji.

“Nevjerovatno, ali istinito, virtualno poznanstvo “konvertirano” u istinsko, stvarno, još je jače i snažnije! Prepoznavanje lica bez greške, stisak ruke, zagrljaj, poljupci, smijeh i šale svih nas na jednom mjestu. Finska, Austrija, Srbija, Bosna…. Teško je povjerovati da su ovakve stvari moguće, a moguće su, što doista potvrđuje ovo veliko Cool okupljanje. Vrijeme s njima “leti”, a moje uzbuđenje i utisci su sve jači” – izjavila je BiserkO (Biserka Mlađenović) inicijator jedinstvenog Cool okupljanja koja je zbog ovog događanja došla iz čak iz daleke Kanade.

“Odakle da počnem.. da li od zahvalnice uopće onome tko se sjetio da pokrene ovakvu jednu stranicu, koja je izrasla u sve ovo, ili možda da se zahvalim Uredništvu, koje nas podnosi ovakve kakvi smo svi i još nas tako dobro organizira da nam to ostane događaj za pamćenje, ili možda da se zahvalim svim korisnicima koji su “potegli” odasvuda i došli da bi se upoznali i družili. Ja sam mislila da me poslije susreta u Novom Sadu i Beogradu više ništa ne može iznenaditi i dirnuti. Kakva greška! Iako smo mi jučer prošle skoro 1000 kilometara tamo i natrag ništa, bar meni, nije bilo teško i da vam kažem opet bih.” – izjavila je anarad (Ana Radulović) koja je stigla iz Srbije.

(-Violet-Love-) Bojana Bukvić iz Koprivnice puno je korisnicima i Uredništvu pomogla oko organizacije susreta. “Leptirići u želucu krenuli su prije godinu dana, od same ideje s Biserkine strane. Odaziv je bivao sve veći, proporcionalno s njime je raslo i uzbuđenje te lagana neizvjesnost da li će se moji cool prijatelji pokazati istima i u javi… i sve što sam zamišljala – obistinilo se. Pripreme su bile danonoćne, ali slatke. Podočnjake smo uspješno prekrili osmjesima i ozarenim licima oblivenim suzama radosnicama. Što reći u trenutku kada su sve riječi suvišne? Ovo je iskustvo koje moraš proživjeti da bi ga znao doživjeti” – rekla nam je na kraju susreta.

Ovakva okupljanja, kao i svi drugi oblici razmjene sadržaja među korisnicima na Coolinarika.com stvaraju osjećaj emocionalne privrženosti i lojalnosti ne samo prema web stranici, već i prema kompaniji i njenim proizvodima.