trgovina-mlijeko-midiTrgovci nisu u prilici zadržati postojeće cijene usljed rasta nabavnih, tvrde iz trgovačkih lanaca

Povećanje cijena osnovnih životnih namirnica u regiji moglo bi se odraziti na crnogorsko tržište, ali će poskupljenja zavisiti isključivo od proizvođača, ocijenili su predstavnici maloprodajnih trgovačkih lanaca, Voli i Mercator-Mex.

PR menadžerica Volija, Olivera Šuškavčević, je ocijenila kako bi se povećanje cijena proizvoda u regiji moglo reflektirati i na Crnu Goru, s obzirom da je njeno tržište otvoreno, ali i imajući u vidu stopu uvoza, prenosi Javni servis RTCG.

Prema njenim riječima cijene zavise od proizvođača, ali je naglasila da trgovci nisu u prilici zadržati postojeće cijene usljed rasta nabavnih.

Šuškavčević smatra kako je imperativ da cijene proizvoda budu dovoljno niske kako bi se postigla konkurentnost na tržištu i zadržalo povjerenje potrošača, te je dodala kako je Voli lider crnogorske trgovine, zbog čega je u prilici od dobavljača dobiti najbolje uvjete.

PR menađžer Mercator-Mexa, Bojan Đuranović, naglasio je kako u tom trgovačkom lancu, kao i u marketima Roda, u narednom razdoblju ne planiraju povećanje cijena osnovnih životnih namirnica, ali i da to ovisi isključivo od proizvođača.

“Pratit ćemo zbivanja na tržištu i spremno odgovoriti na sve tržišne promjene, kako bismo na najbolji način zaštitili interese kupaca i kompanije”, poručio je Đuranović. (SEEbiz)