mladina_poj-largeLedo Tradicionalna jela osvojila su nagradu u kategoriji najbolje ambalaže hrvatskog proizvoda

ledo-strukli-spek-largeNa ovogodišnjem festivalu ambalaže, FEST.A CROPAK 2011, dodijeljene su nagrade za najbolju hrvatsku ambalažu u 2011. godini te tržištu regije REGPAK 2011, a među brojnim laureatima dvije prestižne nagrade osvojile su Agrokorove akvizicije Agrokor Vina i Ledo.

Glavnu nagradu za CROPAK godine osvojila je ambalaža za prestižni Pjenušac Poj Podruma Mladina, iz Jastrebarskog koja posluje u sklopu Agrokor vina d.o.o. iz Zagreb, a čiji dizajn potpisuje Sanja Kirinić iz Agrokorovog odjela za korporativnu promociju i dizajn.

Ambalaža ovog proizvoda osvojila je i nagradu u kategoriji ambalaže hrvatskog proizvoda za potkategoriju vina.

U kategoriji ambalaže hrvatskog proizvoda ili serije nagradu su osvojila i “Tradicionalna jela” iz linije Ledo Gotovih jela, za čiji je dizajn zaslužan Predrag Zagorac iz Agrokorovog odjela za korporativnu promociju i dizajn.

Na natječaj za najbolju ambalažu na hrvatskom tržištu CROPAK prijavljeno je 30 proizvoda i 32 serije u 11 kategorija, što ukupno čini više od 170 proizvoda. Za prestižnu nagradu za najbolju ambalažu na tržištu regije REGPAK pristigla su 64 proizvoda, a nagrade su dodijeljene u dvije kategorije.

Festival ambalaže organizirali su Institut za ambalažu i tiskarstvo, tvrtka Tectus d.o.o. iz Zagreba te stručni časopis Ambalaža/REGprint, a generalni pokrovitelj bio je WPO (Svjetska organizacija za ambalažu), dok su pokroviteljsku podršku dali i EPIC – Europski konzorcij instituta za ambalažu, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva RH, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture RH, Uprava za otočni i priobalni razvoj, Hrvatska gospodarska komora te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH.

Cilj natječaja CROPAK i REGPAK je promovirati, istaknuti i nagraditi proizvođače, dizajnere i korisnike ambalaže kao sredstva zaštite, identifikacije i promocije proizvoda, te poticanjem konkurentnosti pomicati granice u promišljanju ambalaže sukladno visokim standardima i zahtjevima struke.

Sudionici natječaja su hrvatski i inozemni korisnici ambalaže – vlasnici robnih marki, proizvođači ambalaže, te tiskari etiketa i displeja, profesionalni dizajneri, reklamne agencije i dizajnerske kuće te hrvatski vlasnici cjelovitih sustava i proizvođači strojeva, uređaja i opreme za gospodarenje ambalažom i ambalažnim otpadom.

Svi dobitnici nagrade CROPAK i REGPAK stječu pravo izravnog sudjelovanja na međunarodnom natječaju za nagradu WorldStar koju dodjeljuje Svjetska organizacija za ambalažu (WPO), čiji je član Institut za ambalažu i tiskarstvo iz Zagreba.