U tradiciji dugoj 125 godina domaći proizvođač deterdženata Saponia d.d. kontinuirano se potvrđivala kao tvrtka koja poslovnu strategiju usklađuje s trendovima na tržištu. Protekle godine, posebno od 2017. godine, poslovanje Saponije bilo je pod utjecajem situacije s Agrokorom, što je usporilo dinamiku investicija te je uz daljnje intenziviranje aktivnosti konkurencije utjecalo na postignute tržišne pozicije i na financijski rezultat ove tvrtke. I dalje izvoz sudjeluje u ukupnim prihodima sa skoro 50%, međutim, cilj je daljnji rast kompanije na hrvatskom tržištu, kroz značajnu investicijsku aktivnost, razvoj novih proizvoda te jačanje konkurentnosti. Postizanju ovih ciljeva doprinijet će i nova uprava.

Dr.sc. Dajana Mrčela imenovana je odlukom Nadzornog odbora novom predsjednicom Uprave Saponije. Na tom će mjestu zamijeniti Damira Skendera koji je na čelu kompanije bio zadnjih 19 godina.

”Vjerujem da ću, unatoč svim izazovima, s cjelokupnim timom Saponije, ostvariti postavljene poslovne ciljeve, a najbitnije je osigurati Saponiji prosperitet i uspješnost u poslovanju”, kazala je nova predsjednica Uprave.

Član Uprave Saponije i dalje ostaje Mirko Grbešić, vlasnik Mepas grupe u čijem je sastavu i Saponia.

Dajana Mrčela je do sada bila članica Uprave odgovorna za komercijalne poslove i razvojni institut. Svoju profesionalnu karijeru od početka gradi u Saponiji gdje je od pozicije pripravnice, preko direktorice marketinga i izvoza došla do vodeće funkcije u tvrtki. I cjelokupno školovanje Dajane Mrčela se odvijalo u Osijeku, gdje je 2018. godine i doktorirala na Ekonomskom fakultetu.