Tvrtka Ricardo na simboličan je način predstavila nove investicije s kojima zaokružuje ovogodišnja ukupna ulaganja od 30 milijuna kuna.

Tom je prigodom Bogdan Tihava, izvršni direktor Poslovne grupe Auto Hrvatska, u znak zahvalnosti za uspješnu suradnju predstavnicima Ricarda uručio posebnu statuu, a Mario Fabek, direktor Auto Hrvatska PSC, uručio je ključeve te potpisao primopredaju za 10 novih tegljača marke MAN TGX s poluprikolicama marke Smitz Cargobull.

Ujedno je obilježen početak rada solarnih elektrana koje će poslovati kao tvrtka kći Ricardo-energija. Naime, radi se o dvije solarne elektrane – veća snage 300 kilovata ugrađena na krovu Centra u Dardi a druga 30 kilovata na krovu Centra u Osijeku. Ovom je prigodom Danijel Ilić, direktor Elektroslavonije Osijek, potpisao dozvolu za trajni pogon elektrane s distribucijskom mrežom.

Najavljeno je i novo ulaganje za iduću godinu. Načelnik općine Darda Anto Vukoje i predsjednik Uprave i suvlasnik Ricarda Milan Vrdoljak potpisali su Ugovor o kupoprodaji novih osam parcela u poslovnoj zoni Darda. Na novim parcelama planira se sagraditi servisno-prodajni centar za teretna motorna vozila.

Predstavljeno je i ranije najavljeno pokretanje linije za proizvodnju sokova, s posebnim naglaskom na proizvodnju 100% prirodnog soka pod brendom “Rico” – prvenstveno soka od jabuke.

“Probna proizvodnja prošla je uredno, čekaju se analize i sve potrebne dozvole za plasman soka. Naglašavamo suradnju sa strukom Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek s krajnjim ciljem stvaranja što kvalitetnijeg proizvoda. Ove godine proizvest ćemo do 150.000 litara soka od jabuka, kojega 90 posto želimo podijeliti poslovnim partnerima, prijateljima, posjetiteljima sajmova i sl., u svrhu prezentacije i promidžbe. Prve godine nam je važno doći do kvalitetnog proizvoda, ali to je priča na duže staze. Iako imamo vlastiti voćnjak, gdje je upravo danas započela berba konzumne jabuke, ne planiramo se značajnije baviti voćarstvom, nego preradom voća koje ćemo otkupljivati te uslugom proizvodnje soka”, ističu Milan Vrdoljak i Darko Rimac, suvlasnici tvrtke.