Darko Knez: Višak trgovina prodat ćemo u roku od šest mjeseci

Agrokor je prošlog tjedna, u skladu s odlukom AZTN-a, drugi put objavio natječaj za prodaju 95 prodavaonica iz kombinirane mreže Konzuma i Mercatora diljem Hrvatske. Ne uspije li ih prodati ili iznajmiti, trgovine će biti ugašene.

“Za trgovine Konzuma i Mercatora vlada velik interes trgovaca i obiteljskih tvrtki. Prodat ćemo sve u roku od šest mjeseci”‘, optimistično je kazao predsjednik uprave Konzuma Darko Knez na panelu na Weekend Media Festivalu u Rovinju, piše tportal.

Podsjećamo, Agrokor je prošlog tjedna drugi put konkurenciji na tržištu ponudio lokacije kojih se mora riješiti kako bi proveo dezinvestiranje po uvjetima koje je odredio AZTN. Radi se o ukupno 95 prodavaonica iz kombinirane mreže Konzuma i Mercatora diljem Hrvatske, čije će poslovanje biti ugašeno ako se ne prodaju ili iznajme.

Dezinvestiranje podrazumijeva prodaju, raskid ugovora o zakupu ili davanje prodajnih mjesta u dugoročni zakup (na najmanje 10 godina, bez mogućnosti prijevremenog otkaza). Dezinvestirana prodajna mjesta Agrokor ne može ponovo otkupiti ili uzeti u zakup prije isteka roka od pet godina od dana dezinvestiranja.

Interes za preuzimanje Agrokorovih trgovina dosad je javno pokazao Spar, koji je u ekspanziji i nedavno je povećao svoj udio na tržištu maloprodaje preuzimanjem 20 Dioninih trgovina na području Zagreba. (Tportal.hr)