Deloitte Hrvatska se već četvrtu godinu zaredom pridružuje projektu Green Frog Award, koji je krenuo 2001. na razini Srednje Europe i u okviru kojeg Deloitte Srednja Europa dijeli nagradu Green Frog za najbolje izvješće o održivosti.

Prošle je godine Green Frog Award 2017 osvojila INA d.d., pobijedivši na Deloitteovom natječaju za najbolje izvješće o održivosti u Hrvatskoj, dok je na regionalnoj razini posebno priznanje osvojilo izvješće društva AD Plastik d.d.

Godišnji izvještaji brojnih hrvatskih tvrtki već sadrže poglavlja o društvenoj odgovornosti, odnosno održivom razvoju, nefinancijski dio izvještaja koji će u skladu s direktivom Europske unije o iznošenju nefinancijskih i drugih informacija biti obavezan za subjekte od javnog interesa s više od 500 zaposlenih, a koji je stupio na snagu 2017. godine.

Nagrada Green Frog predstavlja izvanrednu priliku da tvrtke predstave svoju održivu praksu i načine osviještenog i aktivnog upravljanja gospodarskim, društvenim i okolišnim utjecajem. Osiguravanje održivog rasta je već dugo sastavni dio poslovanja brojnih tvrtki u Srednjoj Europi. Ukoliko je tijesno povezano sa strategijom, dugoročno vodi poslovnoj uspješnosti i poboljšanju financijskog položaja tvrtke.

Pozivaju se tvrtke da na natječaj Green Frog prijave izvješća o socijalnom utjecaju, društveno odgovornom poslovanju, izvješća o održivom razvoju, nefinancijska izvješća i integrirana izvješća za 2017. godinu, dvogodišnja izvješća za 2016./2017., uz napomenu da u ovogodišnjem natjecanju ne mogu sudjelovati izvješća koja su sudjelovala u prošlogodišnjem.

Predmetna izvješća mogu podnijeti velika trgovačka društva, holdinzi, skupine ulagača, mali i srednji poduzetnici te zaklade i sveučilišta. Sva se izvješća moraju odnositi na lokalno tržište.

Prijavljene izvještaje ocijenit će neovisni stručni žiri, odgovoran za područje društvene odgovornosti odnosno održivog razvoja. Izvještaji na lokalnoj razini mogu biti na hrvatskom ili engleskom jeziku, dok izvještaji koji se kvalificiraju na regionalni nivo moraju biti na engleskom jeziku obzirom da ih ocjenjuje međunarodni neovisni žiri.

Pobjednik na lokalnoj razini automatski sudjeluje u natječaju na regionalnoj razini, a dobitnika nagrade objavit ćemo nakon okončanja regionalnog izbora u prosincu/siječnju 2019. godine.

Svi zainteresirani više informacija o samom natječaju te mogućnostima prijave mogu saznati na web stranici Deloittea ili se direktno javiti putem elektroničke pošte: iobradovic@deloittece.com pod naslovom Prijava Green Frog Award, najkasnije do četvrtka, 25. listopada 2018. godine.