Delta Holding: Nismo na prodaju

delta-holding-ftd2Delta Holding nije na prodaju i o tome nikada nisu vođeni razgovori, izjavila je danas direktorica korporativnih komunikacija te kompanije Jelena Krstović

Ona je za agenciju Beta izjavila da “svi dijelovi Deltinog poslovnog sistema imaju jasne i ambiciozne razvojne planove, kroz vlastiti rast i kroz nova preuzimanja, što posebno vrijedi za osnovne biznise”. Jedino se, kako je rekla Krstovićeva, razgovara o prodaji do 50 posto kapitala u maloprodajnom lancu Delta maxi.

“Situacija u vezi s Delta Maxijem nije promjenjena u posljednjih godinu dana. Kao što smo ranije rekli, u toku su razgovori sa potencijalnim strateškim partnerima”, istakla je ona.

Kako je kazala razgovara se isključivo o prodaji manjinskog paketa, eventualno do 50 posto te da će Maxi ostati nacionalni trgovački lanac.

“Ulazak strateškog partnera omogućit će ubrzan razvoj maloprodajnog lanca Delta Maksija, ne samo u Srbiji nego i na drugim tržištima u regiji”, zaključuje Krstović.

Delta maksi je najveći trgovački lanac u Srbiji. Kako se navodi na korporativnom sajtu www.deltaholding.rs, u okviru Delta maxi grupe na tržištima Srbije, Bugarske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine posluje oko 500 maloprodajnih prehrambenih objekata.

Prema navodima sa sajta, Delta Maxi grupa u ovoj godini očekuje prihod od 1,74 milijarde eura.

Delta holding zapošljava više od 24.000 ljudi. Čine ga firme koje se bave maloprodajom, poljoprivredom, proizvodnjom hrane, vanjskom trgovinom, zastupanjem inozemnih kompanija, distribucijom i prodajom robe, razvojem nekretnina, financijskim i uslugama osiguranja. (Beta)