Delta potvrdila da želi preuzeti Mercator

Delta bi sredstva za kupnju Mercatora i još nekog lanca u susjednim državama trebala dobiti ulaskom jednog od najvećih američkih investicijskih fondova u njenu vlasničku strukturu

Komentirajući navode slovenskih medija da je Delta holding zainteresiran i za kupnju manjeg paketa dionica Mercatora, odnosno 25 posto, predstavnici srbijanskog trgovinskog lanca kazali su za Blic da sve opcije dolaze u obzir.

Jelena Krstović, direktorica PR i marketinga Delta holdinga, kaže da je Delta holding dao ponudu za kupnju 48 posto vlasništva Mercatora, koliko je bilo ponuđeno na javnom natječaju.

U međuvremenu su vlasnici slovenske kompanije ponudili i manji paket dionica, tako da su sve moguće opcije i dalje predmet razmatranja.

Slovenski list Večer objavio je da će Delta u svibnju kupiti četvrtinu Mercatora, o čemu se navodno dogovara sa grupacijom Pivovarna Laško, koja u vlasništvu ima skoro polovicu Mercatora.

Ako dođe do dogovora, piše Večer, Delta neće otpuštati zaposlene i najavljuje restrukturiranje troškova poduzeća.

Delta bi navodno sredstva za kupnju 25 posto Mercatora i još nekog lanca u susjednim državama trebala dobiti ulaskom jednog od najvećih američkih investicijskih fondova u njenu vlasničku strukturu.

Neimenovani fond, navodi još mariborski list, trebao bi s 300 milijuna eura dokapitalizirati Deltu, čime bi stekao i vlasnički udjel u najvećoj srpskoj privatnoj kompaniji, čiji je vlasnik Miroslav Mišković. (Bankamagazin)