Do kraja 2012. Diners Club International (DCI) povećao je broj prodajnih mjesta u svijetu za 1,2 milijuna čime je njihov ukupan broj dosegao 18,7 milijuna.

Ova brojka uključuje i prodajna mjesta u Sjevernoj Americi s oznakom Discovera na kojima je moguće plaćanje Diners karticom. Diners Club International je ujedno zabilježio i značajan rast broja bankomata i zemalja u kojima je moguće podizanje gotovine.

Tako je sada gotovinu moguće podići u 110 zemalja na više od 856 tisuća bankomata. Prema neovisnom izvještaju agencije Nilsen, kartična mreža Diners Cluba International treća je najraširenija u svijetu.

Ovaj rast rezultat je usmjerenosti Diners Cluba International i vlasnika njegovog brenda Discover Financial Servces (DFS) na ekspanzivno širenje prihvatne mreže u svijetu.

Tako je najveće povećanje ukupnog broja ostvareno je u zemljama Latinske Amerike (22%) gdje je Diners karticom moguće plaćanje na 550 tisuća prodajnih mjesta.

U  zemljama EMEA regije (Europa, Srednji Istok, Afrika) broj prodajnih mjesta je povećan za novih 350 tisuća, odnosno za 18%, dok Azijsko-pacifička regija bilježi povećanje od 3%, odnosno za 202 tisuće.

U cilju daljnjeg povećanja prihvata Diners kartica na najrazvijenijim europskim tržištima, kao što su primjerice Njemačka i Velika Britanija, DCI i DFS su sklopili ugovore s istaknutim europskim procesorima kao što su ConCordis, WorldPay i TeleCash.

Ovime je omogućen pristup stotinama tisuća prodajnih mjesta s kojima ovi procesori posluju. Ujedno je nastavljena i uspješna suradnja s ostalim procesorima kao što u AIB Merchant Services i European Merchant Services koji pružaju usluge u Irskoj, Belgiji i Nizozemskoj.

U Hrvatskoj prihvat kartica Diners Cluba ugovara Erste Card Club d.o.o. (ECC) koji ima ugovore s više od 22 tisuće partnera koji pokrivaju sva područja potrošnje. Tako su prihvaćene na više od 61 tisuće prodajnih mjesta, od čega na više od 28 tisuća na više mjesečnih rata bez kamata.

Ova prodajna mjesta obuhvaćaju maloprodajne lance roba široke potrošnje, trgovačke i građevinske centre, osiguravatelje, pružatelje usluga u turizmu, mnoge pružatelje zdravstvenih usluga i brojne druge. Ujedno, njima je omogućeno plaćanje i mjesečnih računa domaćinstva putem trajnih naloga, kao i cijeli niz drugih pogodnosti.

PROMO