Dionice Peveca do kraja godine na ZSE-u

Dionice Peveca od 30. prosinca ove godine bit će uvrštene na Zagrebačku burzu (ZSE), na multilateralnoj trgovinskoj platformi (MTP) i to temeljem odluke Burze o primanju u trgovinu na MTP-Fortisu donesene u četvrtak.

Zaprimanje u trgovinu, stoji u odluci ZSE objavljenoj u petak, provest će se 30. prosinca ove godine, kada je i prvi trgovinski dan za 1.305.817 dionica Peveca, koje nose oznaku PVCM-R-A.

MTP je trgovinski segment kojim, uz uređeno tržište, upravlja Zagrebačka burza, a skladno odredbama Zakona o tržištu kapitala, MTP nema isti status kao uređeno tržište.

S obzirom na niže zahtjeve koji se postavljaju pred izdavatelje instrumenata i instrumente kojima se trguje na MTP-u, rizik investiranja u takve instrumente može biti veći od rizika investiranja u instrumente kojima se trguje na uređenom tržištu.

Ipak, za instrumente primljene na MTP postoji minimum javno dostupnih informacija kako bi se ulagateljima omogućilo donošenje utemeljenih investicijskih odluka.

Trgovački lanac Pevec trenutačno ima 14 prodajnih centara te pokriva gotovo 90 posto hrvatskog tržišta, s više od 1.000 zaposlenika, a planira i daljnje širenje i rast. Iz te tvrtke najavljuju kako će 2015. imati 18 prodajnih centara.

Pevec će ovu godinu završiti s prihodima od gotovo 870 milijuna kuna te rastom od oko 20 posto u odnosu na lanjsku godinu, a već iduće godine očekivanja su kako će tvrtka premašiti godišnji promet od milijardu kuna, istaknuo je povodom otvorenja novih prodajnih centara u četvrtak u Karlovcu i Rijeci predsjednik Uprave Peveca Darko Šket. (Banka.hr / Hina)