dita-3deRadnici Fabrike deterdženata Dita iz Tuzle nastavljaju “punom parom” s proizvodnjom, a njihovi produkti uskoro će se naći na policama trgovina širom BiH.

Velika potražnja za proizvodima ovog posrnulog poduzeća koje se uzdiglo iz pepela nastavljena je ovih dana.

Najviše proizvoda prodano je u tuzlanskoj regiji i to u tržnim centrima Bingo.

“Sve količine koje Dita proizvede mi odmah preuzimamo i ponudimo kupcima”, rekla je za Klix.ba Tatjana Paunoski iz marketing službe kompanije Bingo.

Ističe da u pojedinim objektima u Tuzli još uvijek ima robe za kupiti, ali da se nove količine očekuju uskoro.

“U Sarajevu će se naći u prodaji ‘3de’ od pola litre i od litru. Očekujemo da ćemo uskoro upotpuniti portfolio Ditinih proizvoda jer se oni konstantno proizvode”, dodala je Paunoski.

Kata Iveljić, predsjednica Samostalnog sindikata kemije i nemetala BiH, istakla je u razgovoru za Klix.ba da će u narednom periodu biti proizvedeno 100 tona deterdženta ‘3de’.

“Nakon prve količine od 25 tona to je veliki uspjeh. U subotu sam posjetila fabriku, a radnici vrijedno rade. Bingo je obećao da će poslati dio potrebnih sirovina za nastavak proizvodnje”, rekla je Iveljić.

Naglasila je da je najbitnija prodaja te da se “svijest građana i vlasti i cijelog sistema izgledala probudila”.

“Ranije je trgovački lobi bio jak i samo smo uvozili ove proizvode. Uvjerena sam da će Dita uspjeti. Naš sindikat je napravio plakate i polijepio informacije o proizvodima po tržišnim centrima”, rekla je Iveljić.

Podršku Diti dosad su pružile brojne javne ličnosti, muzičari, umjetnici, udruženja i pojedinci okupljeni na društvenim mrežama s ciljem širenja svijesti o važnosti kupovanja domaćih proizvoda.

Podršku radnicima Dite obećali su i iz Konzuma na čijim su se policama našli proizvodi ove iz Dite. (klix.ba)