Unatoč tome što se u mnogim kućanstvima djecu uči vještinama potrebnim za oralno zdravlje, roditelji se i dalje suočavaju s problemom kako u djecu ugraditi takve dobre navike.

Kampanja1Rezultati paneuropskog istraživanja koje je uključivalo 7500 roditelja, a provela ga je Colgateova misija za zdravu usnu šupljinu 2015., otkrivaju da iako je više od polovice djece čulo o dobrim navikama za pranje zuba, oni ih ne usvajaju, pri čemu gotovo trećina (32%) djece pere samo prednje zube i zaboravlja na stražnje zube. To dovodi do velikih stomatoloških zahvata kod male djece, pri čemu je prije sedme godine 15% djece dobilo plombu, a 9% ih je moralo izvaditi zub.

Postoje razlike u vremenu pranja zuba na razini Europe; gotovo dvije trećine roditelja (62%) u Poljskoj boji se da njihova djeca na peru zube dovoljno dugo, u usporedbi s manje od polovice (43%) roditelja u Belgiji. Preporučeno vrijeme pranja zuba je dvije minute.

Colgateova misija za zdravu usnu šupljinu 2015. pomaže roditeljima i daje savjete onima koji imaju problema s motiviranjem djece da usvoje navike potrebne za zdravu usnu šupljinu. Misija za zdravu usnu šupljinu u partnerstvu je sa stomatolozima kako bi se osigurala dostupnost svih alata koji su prilagođeni kako bi pomogli obiteljima diljem Europe.

Posjetite Facebook stranicu Colgate Hrvatska za više informacija o tome što možete učiniti za svoje dijete ili se pridružite timu stručnjaka u nekom od tri grada u kojima će se održavati događaji na kojima će se učiti djecu i roditelje o pravilnoj oralnoj njezi:

3. listopada 2015. – Zagreb – Trg bana Jelačića
10. listopada 2015. – Osijek – Trg Ante Starčevića
17. listopada 2015.  – Split – Trg Republike (Prokurative)

PROMO